Quantcast
Channel: Svendborg Kommune - Nyheder
Viewing all 1598 articles
Browse latest View live

Hvem skal have årets kulturpriser 2017?

$
0
0
Kulturprisen

Lørdag den 2. december uddeler Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget årets Kulturpris og Ungdomstalentpris. Men hvem skal modtage priserne?

”Vi vil gerne involvere borgerne og give dem mulighed for at pege på personer eller grupper, der fortjener en anerkendelse og en opmuntring”, opfordrer kulturkonsulent Birgitte Skriver, Svendborg Kommune.

Kulturprisen tildeles en person eller gruppe af personer, der har ydet en ekstraordinær indsats for at sætte Svendborg på det kulturelle landkort. Det kan både være kunstnere eller kulturpersoner bosiddende i Svendborg Kommune.

Ungdomstalentprisen gives til en ung eller gruppe af unge mellem 15 og 25 år, der har vist et specielt talent inden for musik, billedkunst, litteratur, teater, dans eller film. Prismodtageren skal have boet størstedelen af sit liv i Svendborg Kommune.

Hvis man har forslag til kandidater, skal man benytte et indstillingsskema. Se mere her http://www.svendborg.dk/node/33525

Forslag mailes senest den 12. oktober til birgitte.skriver@svendborg.dk

Kulturprisen er siden 2001 blevet tildelt en række markante kulturpersonligheder. I 2016 var det forfatteren Mikael Josephsen, der modtog kulturprisen, filmskaberen Julie Annlie Kjærgaard der fik ungdomstalentprisen.

 


Arkitekturprisen 2017 blev uddelt på Arkitekturens Dag d. 2. oktober

$
0
0

Tre projekter modtog den prestigefyldte pris, for særlig vellykkede arkitektonisk kvalitet, æstetisk oplevelse, og velovervejede beslutninger i anlæg og udførelse.

Svendborg Kommune var i år prismodtager af hele to af priserne, Trappen mellem Møllergade og Havnen og Svendborg Sund Hytten I Vindebyøre. Den tredje prismodtager var ligeledes en offentlig bygning nemlig Retsbygningen.

RETTEN I SVENDBORG 
Bygherre: Opført som OPP for Bygningsstyrelsen

Ejer: Pension Danmark, PKA og Sam pension

Funktion:
Retsbygning
Arkitekt: KPF Arkitekter
Arkitekt Zoran Juresa,

Adresse: Christiansvej 41, 5700 Svendborg

Redegørelse:

Bygningen fremtræder i sin helhed med et enkelt og samlet volumen, der arkitektonisk adskiller sig fra sine næromgivelser. Dette er med til at frem- hæve bygningen som markant i Svendborg By med et samspil i den store by-skala.

Begrundelse:
Retten i Svendborg gives Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2017, for sin vellykkede arkitektoniske tolkning af en moderne retsbygning.

________________________

SVENDBORG SUND HYTTEN

Ejer: Svendborg Kommune

Gavegiver: A.P. Møller Fonden
Funktion: Skovhytte
Arkitekt: Praksis Arkitekter
Adresse: Vindebyørevej 31 B, Vindeby

Redegørelse:
Hytten ligger som en længebygning let hævet over terræn. Bygningen åbner sig op mod vest, mod lysningen og Sundet, mens en funktionsvæg lukker huset mod øst.

Begrundelse:
Svendborg Sund Hytten gives Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2017, for sin evne til at forvandle sit arkitektoniske udtryk når den er i brug.

_______________________

TRAPPEN MOD HAVNEN
Ejer: Svendborg Kommune
Funktion: Offentligt rum
Arkitekt: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue
Adresse: Svendborg Bymidte

Redegørelse:
Den grønne tråd har skabt en serie byrum, der fortæller en samlende historie, om byens primære byrum, der danner bindeled mellem bymidten og vandet.

Begrundelse:
Den grønne tråd gives Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2017, for at tydeliggøre både nye og velkendte byrumsmæssige sammenhænge i bykernen, fra Krøyers Have til det store havnerum.

 

 

H.M. Dronningen på to dages besøg i Svendborg

$
0
0

Svendborg Kommune bliver den ene af de to steder, som H.M. Dronningen besøger på sit sommertogt i år. Udover Svendborg besøger Dronningen også Silkeborg Kommune.

Sommertogtet finder sted fra mandag den 3. september til fredag den 7. september. Svendborg får besøg fra torsdag den 6. september til fredag den 7. september, når Kongeskibet Dannebrog lægger til i Svendborg Havn.

Borgmester Bo Hansen, Svendborg, ser frem til at modtage Dronningen, når Dronningen kommer til Svendborg i sensommeren.

- Det er altid dejligt at få besøg fra Kongehuset. Og jeg ser frem til, at Dronningen kommer til Svendborg til september. Vi skal nu i gang med at lægge et spændende og interessant program for Dronningens besøg. Det vil ske i et tæt samarbejde med Kongehuset, siger Bo Hansen.

- Når Dronningen samtidig har to dage til rådighed i Svendborg, har vi gode muligheder for at komme rundt i kommunen, og vise hvad vi kan byde på, tilføjer borgmesteren.

Dronningen og Prins Henrik besøgte senest Svendborg Kommune på et officielt besøg i september 2008. Her aflagde Regentparret besøg på Skarø.

Yderligere oplysninger:

Borgmester Bo Hansen, 29 27 29 59

Kommunikationschef Kim Barren, 30 17 51 08

 

 

 

Reduktionsforslag Børne- og Ungeudvalget - budget 2019

Børnehave hilste på borgmesteren

Bo godt. Bo på Fyn

$
0
0

De velsmagende brunsvigere forsvandt hurtigt, da 250 studerende fra SDU var til ”job-dating” med medarbejdere fra Miljøstyrelsen i Vidensbyen på SDU.

Sammen med de ni andre fynske kommuner var Svendborg Kommune også med på ”job-dating-dagen”. Vi vil gerne vise de studerende, at Fyn er et godt sted at bo.

Det sker under sloganet: Bo godt. Bo på Fyn.

På den måde forsøger de ti fynske kommuner at få de studerende til at bosætte sig på Fyn, når de er færdig med deres uddannelse.

Udover den fynske søde specialitet kunne de studerende også deltage i en lille konkurrence om en fynsk kurv med specialiteter, som de ti fynske kommuner stod bag.

Samarbejdsaftale med GOG

$
0
0

To glade mænd. Borgmester Bo Hansen, Svendborg, og GOG-direktør Kasper Jørgensen, da de havde sat deres underskrifter på en ny tre-årig samarbejdsaftale mellem Svendborg Kommune og GOG.

Aftalen betyder bl.a. at GOG-spillerne kommer ud på skolerne i Svendborg Kommune og underviser, ligesom en anden del af aftalen giver omegnsklubberne mulighed for en gang om året at møde GOG’s ledere, trænere og spillere til et inspirations-arrangement.

Aftalen betyder, at Svendborg Kommune hvert år betaler 225.000 kr. til GOG.

Foto: Tim Kildeborg Jensen

Finanseringskatalog for 2019

$
0
0

Økonomiudvalget besluttede den 23. januar 2018 tilrettelæggelsen af budgetproceduren for budget 2019, herunder at der skal udarbejdes et finansieringskatalog på i alt 134 mio. kr.

Der er tale om et finansieringskatalog i en størrelsesorden, der giver mulighed for, at der politisk kan prioriteres i de forslag administrationen lægger frem.

Det er administrationen, som har udarbejdet finansieringskataloget. I marts måned er forslagene koordineret og kvalitetssikret på tværs af fag- og udvalgsområder. I april måned er forslagene forelagt de respektive fagudvalg til orientering efterfulgt af høring. Høringsperioden er på 3 uger.

Læs også: Finanseringskatalog 2019


Kom til cykelfest ved Christiansminde

$
0
0

Så tager vi cyklerne frem. Sådan lød en gammel dansktopsang.

Lørdag den 5. maj, bliver der mulighed for at tage cyklerne frem. Og cykle en tur til Christiansminde i Svendborg.

Her indvier Vejdirektoratet den nye nationale cykelrute - Østersøruten. Det sker bl.a. sammen med transportminister Ole Birk Olesen, direktør Klaus Bondam, Cyklistforbundet og borgmester Bo Hansen, Svendborg Kommune.

Vi håber at se rigtig mange på dagen fra kl.10.30 til 13.00.

 

 

Rabbits - samarbejdsaftale

$
0
0

Svendborg Kommune forlænger samarbejdsaftale med Rabbits

Borgmester Bo Hansen og direktør Troels Mortensen, Svendborg Rabbits var tilfredse. Baggrunden for deres tilfredshed, var de underskrifter, som de satte på et stykke papir på borgmesterkontoret i Svendborg.

Papiret var den samarbejdsaftale som Svendborg Kommune og basketballklubben Svendborg Rabbits netop har forlænget, så den gælder de kommende tre år.

Aftalen betyder bl.a. at Rabbits-spillerne kommer ud på skolerne i Svendborg Kommune og underviser, ligesom en anden del af aftalen omfatter en inspirationsdag for folkeskolelærerne i Svendborg Kommune, hvor Rabbits bidrager med viden og undervisning i f.eks. fysisk og mental træning, kost etc.

Ligeledes giver aftalen Svendborg Kommune mulighed for at invitere byens borgere til basketball to gange i hver sæson.

Aftalen betyder, at Svendborg Kommune hvert år betaler 162.000 kr. til Rabbits.

Aftalen afløser den tidligere samarbejdsaftale mellem Rabbits og Svendborg Kommune, der udløber den 30. juli 2018.

 

Cykelstien langs Broholmsvej ved Gudme er klar til brug

$
0
0

Det er allerede nu muligt at benytte den nye cykelsti langs Broholmsvej i Gudme. Men den nye cykelsti skal naturligvis indvies med manér – derfor inviterer Svendborg Kommune tirsdag den 14. november kl. 14.30 alle interesserede og involverede på varm kakao og kage, når stien officielt åbnes af udvalgsformand Birger Jensen.

 

”Det har været muligt at få stien færdig i år, da vi har haft et godt samarbejde samt mødt stor velvillighed fra de berørte grundejere langs den nye sti”, siger Birger Jensen, formand for Miljø-, Klima- og Trafikudvalget.

 

Den nye dobbeltrettede cykelsti starter ved Gudme og fortsætter langs Broholmsvej frem til Broholm Gods. Stien er ca. 850 meter lang og er etableret på sydsiden af Broholmsvej. På strækningen foran godset laves der en såkaldt 2 minus 1 vej, som også ses anvendt mange andre steder i kommunen. Projektet koster ca. 4,2 mio. kr., og det er Marius Pedersen A/S, der har stået for anlægsarbejdet.

 

”Med den nye cykelsti langs Broholmsvej er forholdene for både cyklister og fodgængere blevet forbedret” fortæller Birger Jensen og fortsætter ”samtidig er jeg sikker på, at stien vil være med til at få flere til at benytte cyklen, når de skal til f.eks. sport, i skole eller på besøg ved Gudmekongen.”

 

Så hop på cyklen den 14. november og kom og vær med til at fejre den nye cykelsti. Snoren klippes kl. 14.30 ved ”Gudme-enden” af cykelstien, hvorefter der vil være lidt at drikke og varme sig på.

 

Yderligere oplysninger:

Birger Jensen, Formand for Miljø-, Klima- og Trafikudvalget, birger.jensen@svendborg.dk , Mobil 40 90 14 48

Mette Grønkjær Jensen, Svendborg Kommune, mette.jensen@svendborg.dk , tlf. 30 17 53 66

Kom til demokratiaften i DR

$
0
0

Vi skal snart til kommunalvalg. Tirsdag den 21. november.

Derfor inviterer DR til Demokratiets Aften søndag den 19. november kl. 19-22 i DRs Koncertsal.

Valgets hovedpersoner vil blive stillet over for valgets vigtigste spørgsmål. Du vil opleve, at politikernes visioner for fremtidens Danmark sættes i perspektiv og sammenhæng med din og den øvrige befolknings hverdag.

DRs Johannes Langkilde og Ask Rostrup er værter ved debatten, som vil blive sendt direkte på DR1 i bedste sendetid.

Vi håber, du vil deltage på en aften, hvor vi fejrer demokratiet og sætter valgets vigtigste spørgsmål til debat om vores fremtid.

Demokratiets Aften skal minde os alle om, at vi lever i et land, hvor vi kan vælge vores ledere, og hvor vi alle kan få indflydelse på vores og Danmarks fremtid.

Ønsker du at deltage, så tilmeld dig via DRkoncerthuset.dk. Sidste frist for tilmelding er fredag d. 17. november.

DR stiller desuden gratis transport til rådighed, hvis du ikke bor i nærheden af København. På billetsiden kan finde afgangstider og opsamlingssteder.

 

Med venlig hilsen

Maria Rørbye Rønn        Sandy French

Generaldirektør i DR       Nyhedsdirektør i DR

 

PROGRAM

19:00          Dørene åbnes til Koncertsalens foyer

20:30          Dørene lukkes

20:30          Underholdning

21:15          Direkte udsendelse

 

Adressen er Emil Holms Kanal 20, 2300 København S

Svendborgs idrætsforeninger blandt landets bedste til frivillighed

$
0
0
Forårsfestival - BK Rollo

Undersøgelsen ”Idrætsforeninger i Danmark – Rammer og vilkår 2017” placerer Svendborg Kommune som den 4. bedste kommune i Danmark, når det kommer til frivillighed. Det er særligt antallet af frivillige i foreningslivet som giver den gode placering.

Fællesskaber og sunde værdier som drivkraft

Frivillige ildsjæle udgør rygraden i de danske idrætsforeninger. De frivilliges evner og engagement har stor værdi for foreningslivet og er med til at styrke fællesskabet i foreningerne.

Vi har en vision om, at vores trænere og medlemmer skal have mere energi når de går fra træning, end da de kom fortæller Ole Højly Hansen, formand i Svendborg Gymnastikforening(SG). I SG arbejder vi målrettet med at udvikle et foreningsmiljø, som tager afsæt i følgende fire værdier; åbne fællesskaber, personlig udvikling, kvalitet og ordentlighed. Vi har erfaret, at kombinationen af engagerede og dygtige instruktører, sunde fællesskaber og gode faciliteter, tiltrækker nye medlemmer, og gør det attraktivt at være frivillig i vores forening.

Christel Black, formand i Bokseklubben Rollo fortæller at de i de senere år haft stor succes med at tiltrække frivillig og fastholde frivillig arbejdskraft til klubben. ”Vi har ikke mulighed for at give vores trænere og frivillige løn. I stedet gør vi meget ud af, at skabe et stærkt fællesskab, hvor vi sammen gør en forskel for vores medlemmer. Derudover holder vi trænerfester, og vores trænere og ledere kommer på uddannelse, så det både bliver attraktivt at være træner og medlem i klubben”.

Svendborg rykker på flere parametre

At de mange frivillige er med til at skabe attraktive foreninger afspejles ligeledes i undersøgelsen, som viser at 45.7% af indbyggerne i Svendborg Kommune er medlem af en idrætsforening hvilket er en fremgang på 13 placeringer ift. en lignende DIF undersøgelse fra 2013. Både blandt børn og voksne har medlemsudviklingen været positiv, og her placerer Svendborg Kommune sig henholdsvis på en 12. og en 6. plads. Samlet set placerer Svendborg Kommune sig som nr. 24 i undersøgelsen ud fra følgende fire parametre; idrætsfaciliteter, økonomi, frivillighed og idrætspolitik. Dette er 33 placeringer bedre ift. undersøgelsen fra 2013.

Kontaktoplysninger:

Ole Højly Hansen
Formand, Svendborg Gymnastik Forening
Tlf. 51188504
Mail: ole@hojly.dk

Christel Black
Formand, BK Rollo
Tlf. 22474280
Mail: christelblack@hotmail.com

 

E coli-bakterier i vandet fra Skårup Vandværk

$
0
0

Pressemeddelelse

Kog vandet inden du drikker det.

Sådan lyder opfordringen til forbrugerne i Skårup, der får deres vand fra Skårup Vandværk.

Baggrunden er, at en rutinemæssig kontrol har vist, at vandet fra Skårup Vandværk indeholder 2 E. coli bakterier pr. 100 ml.

- Derfor anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed, at vand til drikkevand og husholdning indtil videre koges, før det bruges, siger Birgitte Kring Frederiksen, afdelingsleder for Miljø og Natur i Svendborg Kommune.

Der er på nuværende tidspunkt ingen forklaring på forureningen. Grænseværdien for E Coli bakterier er O.

Skårup Vandværk er netop nu i gang med at sende sms’er ud til samtlige forbrugere med anbefaling om, at forbrugerne koger vandet før det anvendes til drikkevand og i husholdningen.

Samtidig er vandværket lukket ned, mens alle rørene skylles igennem, så forbrugerne snarest muligt igen får rent vand ud af vandhanen.

Imens er det Svendborg Vand der leverer vand til forbrugerne under Skårup Vandværk.

Hvornår forbrugerne under Skårup Vandværk igen kan drikke vandet uden at koge det,  vides endnu ikke. Men de informeres via SMS, når der er taget nye prøver af vandet.

Yderligere information:

Skårup Vandværk på telefon nr. 61131790

Birgitte Kring Frederiksen, afdelingsleder Natur og Miljø, Svendborg Kommune

tlf.: 6114 7910

 

Rent vand igen fra Skårup Vandværk

$
0
0

Pressemeddelelse

De omkring 800 borgere, der får deres vand fra Skårup Vandværk, kan igen drikke vandet direkte fra hanen.

Efter at rørene er blevet skyllet igennem de sidste 24 timer, og der er taget nye prøver af vandet, har embedslægen givet grønt lys for vandet igen.

Det betyder, at vandet ikke skal koges før brug.

Til orienteringer har de foreløbige prøver ikke kunnet påvise, at der er problemer med vandet fra Skårup Vandværk. Men der vil ikke bliver lukket op for vandet fra Skårup Vandværk igen før to på hinanden følgende prøver har vist, om der i virkeligheden kun var tale om falsk alarm.

Der sendes SMS til forbrugerne om at de trygt kan drikkevandet igen.

Baggrunden for at vandet fra Skårup Vandværk siden torsdag eftermiddag skulle koges før brug var, at var fundet 2 E. coli bakterier i vandet over grænseværdien på 0.

 

Yderligere information:

Skårup Vandværk på telefon nr. 61131790

Birgitte Kring Frederiksen, afdelingsleder Natur og Miljø, Svendborg Kommune

tlf.: 6114 7910


Demensby delte erfaringer med innovationsministeren

$
0
0

Innovationsminister Sophie Løhde (V) besøgte tirsdag ”Bryghuset Svendborg demensby”, som Svendborg Kommune indviede tilbage i 2016 som Danmarks første demensby. Her var beboerne samlet i Demensbyens ”Restaurant Humle”, hvor de bød Sophie Løhde velkommen med smil og bobler.

Efter rundvisningen fik Sophie Løhde også lejlighed til at tale med repræsentanter for både frivillige, støtteforeningen, medarbejderne og forskere fra University College Lillebælt, som alle bidrog med gode erfaringer og råd til innovationsministeren i forhold til at udvikle demensomsorgen i Danmark med udgangspunkt i blandt andet samskabelse.

- Demensbyen er et inspirerende minisamfund, der er særligt indrettet til at give mennesker med demens og deres pårørende den størst mulige grad af frihed og tryghed, siger innovationsminister Sophie Løhde:

- I Svendborg har jeg også været heldig at hilse på nogle af de dygtige medarbejdere og engagerede frivillige, vi har i den offentlige sektor, og som på hver deres måde gør en positiv forskel for rigtig mange borgere i en svær situation, siger innovationsminister Sophie Løhde og fortsætter:

- Det har været et godt besøg, og jeg vil tage dagens mange indtryk med videre i mit arbejde med regeringens kommende sammenhængsreform, slutter Sophie Løhde.

Udvikling af den kommunale service
Formand for Social- og Sundhedsudvalget Hanne Ringgaard Møller og Borgmester Lars Erik Hornemann delte desuden erfaringer fra demensbyen og forskellige udfordringer og ideer i forhold til fremadrettet udvikling af den kommunale service. De udtrykker begge stor tilfredshed med besøget og med den gode dialog med minister Sophie Løhde.

Borgmester Lars Erik Hornemann fastslår, at det giver rigtig god mening, at der er direkte dialog mellem ministeriet og kommunerne i en tid, hvor udfordringen er, at der skal skabes bedre velfærd for færre penge. Det kræver, at Christiansborg lytter til kommunerne og forstår kommunernes dilemmaer.   

Der bor i alt 125 borgere i ”Bryghuset Svendborg demensby”. Demensbyens støtteforening har modtaget kr. 4. mio. fra ”Den A.P. Møllerske støttefond ” til videreudvikling af haven.

 

For nærmere information:

  • Formand for Social- og Sundhedsudvalget Hanne Ringgaard Møller, telefon: 61 22 75 66
  • Borgmester Lars Erik Hornemann, telefon: 30 17 51 00
  • Presserådgiver Ditte Vibe Petersen, Finansministeriet, telefon: 25 26 27 46 / e-mail divpe@fm.dk

Ordinær generalforsamling vedrørende Svendborg Vejbelysning A/S

Projekt skal skabe bedre trivsel for flygtningebørn

$
0
0

 Pressemeddelelse

MindSpring hjælper en gruppe syriske flygtningebørn fra folkeskoler i Svendborg med at forebygge mistrivsel

Det handler om at se positivt på fremtiden og se mulighederne i hverdagen. Umiddelbart lyder det banalt. Men for de otte syriske flygtningebørn, der har deltaget i det første MindSpring-projekt for børn, som Interkulturelt Team i Svendborg Kommune står bag, har det været en øvelse, de skulle igennem.

- Projektet skal skabe trivsel hos flygtningebørnene. Det sker gennem samtaler og en række øvelser. Her taler børnene med hinanden om følelser. De får sat ord på deres bekymringer, og de hører om hinandens erfaringer. Møderne styres af to familiekonsulenter fra Interkulturelt Team, Hamid Bouhrouje Pedersen og Farid Hotak, der er henholdsvis certificeret MindSpring-træner og MindSpring-medtræner.

- Vi kommer ind på emner som identitet, stress, storm i livet og håndtering af følelser. Børnene får mulighed for at tale med hinanden, og vores oplevelse er, at det er med til at give dem nogle erfaringer om at være ny i Danmark, som de kan bruge i deres hverdag. På den måde er håbet, at de kommer i bedre trivsel, siger Hamid Bouhrouje Pedersen.

MindSpring-pilotprojektet startede i Svendborg Kommune i marts og er det første projekt for børn mellem ni og 14 år. Igennem gruppeforløbet på otte uger har otte syriske flygtningebørn fra Nymarkskolen, Vestre Skole og Ørkildskolen  mødt både børn og voksne med samme baggrund, som dem selv. Møderne er foregået på arabisk, som er børnenes modersmål, når de to timer om ugen har delt erfaringer om at være ny i et land.

 

FAKTABOX:

MindSpring er en gruppemetode fra Holland, der skal styrke asylansøgere og flygtninges egen handlekraft, når de kommer til et nyt land. Metoden bygger på principper om at dele erfaringer med ligesindede igennem øvelser og med fokus på faste temaer. Dansk Flygtningehjælp modtog i 2015 en tre-årig bevilling fra Det Obelske Familiefond. Den har gjort det muligt at åbne et MindSpring Kompetencecenter, der skal sikre, at metoden bliver udbredt til hele landet, og fortsat udvikles til nye målgrupper og med nye temaer, der tager udgangspunkt i eksilproblematikker. MindSpring henvender sig til både forældre og unge med flygtninge – eller indvandrerbaggrund, asylansøgere og personer, hvor livet i eksil stadig er en udfordring. Hvis man er interesseret i et forløb, kan man kontakte Interkulturelt Team i Svendborg Kommune. Læs mere om MindSpring på www.mindspring-grupper.dk.] MindSpring laver nye forløb for henholdsvis forældre og unge i Svendborg Kommune i efteråret. 

Tyve års jubilæum for klovnefestival i Svendborg

$
0
0

Pressemeddelelse

Nord Europas største Internationale Klovne festival i Svendborg d. 23. – 27. maj kan i år fejre tyve års jubilæum.

I festivalen deltager klovne fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, USA, Tyskland, Spanien, Frankrig, Polen, Italien, Rusland, Tyrkiet og New Zealand.

- Klovnefestivalen er en begivenhed, der får markeret Svendborg på landkortet som international kulturby. Arrangementet varer i fem dage, hvor klovnene sætter kulør på hele byen.  Ud over begivenheder på gaderne besøger klovnene, som tidligere år, sygehuse, skoler og institutioner på syd Fyn.  Børnehavebørnene i Svendborg kommune er ligeledes inviteret og kan se frem til forestillinger i Borgerforeningen med sjov og klovnerier, siger John Newman, der er arrangør af Klovnefestivalen.

Ligesom de forrige år, vil der i forbindelse med forestillingen være en tegnekonkurrence for børnene, hvor oplægget er at tegne klovne og cirkus og de bedste tegninger vinder præmier.  Klovnefestivalens arrangør John Newman er hvert år blevet så betaget af tegningernes kunstneriske udtryk så han har gemt tegningerne som kan ses på klovnefestivalens hjemmeside www.klovnefestival.dk

Højdepunktet for det voksne publikum er Gallaforestillingen torsdag aften, som i år opføres på Svendborg Teater. Det er en unik optræden, hvor klovnene hver især viser deres bedste numre med deres specielle humor, der afspejler deres nationalitet. Der vil også blive vist nye numre, som er opstået spontant under workshops på festivalen.

Som noget nyt vil der i år blive afholdt en fotokonkurrence, hvor de ti bedste stemningsbilleder fra festivalen vil blive præmieret.

Et andet nyt event på festivalen er en klovneopera  over Bajadser af Ruggiero Leoncavallo, som vil finde sted i Ribers Gård lørdag middag.

Omdrejningspunktet for den fælles planlægning og stedet, hvor ansvarlig for festivalen John Newman har sit kontor, vil igen i år være Spillestedet Harders i Møllergade. Herfra koordineres klovnenes og de frivilliges arbejde.

Alle klovnene og mange frivillige arbejder gratis. De bruger mange timer for at få tingene til at klappe og give en unik og fornøjelig oplevelse for publikum.

- et er 20. gang festivalen holdes og nogle af de unge mennesker, der var med til workshops for 20 år siden, har måske fået børn, som nu også kan deltage i festivalen. På den måde er festivalen blevet en del af både Svendborgs DNA, og en del af mange familiers maj måned, siger John Newman.

Festivalen har en hjemmeside www.klovnefestival.dk, hvor man kan se programmet for ugen og billeder fra tidligere festivals, helt tilbage fra 1999.

 

Yderligere oplysninger:

John Newmann, 40 17 87 27

Ja tak, til at være geopark

$
0
0

Vi vil gerne være en del af UNESCO Global Geopark.
Sådan lyder det fra de fire sydfynske borgmestre på Ærø, Langeland, Faaborg-Midtfyn og Svendborg kommuner, samt formanden for Naturturisme I/S. 

Femkløveret har netop skrevet under på et brev til UNESCO, så den kommende Geopark Det Sydfynske Øhav, kan blive en del af det verdensomspændende geopark-netværk.

UNESCO har de seneste dage haft en repræsentant på besøg på Sydfyn og Øhavet, for at kigge på mulighederne for at Det Sydfynske Øhav kan komme med i UNESCO Global Geopark.

Nu fortsætter arbejdet for en UNESCO Global South Fyn Archipelago både i Danmark og på UNESCOs kontor i Paris.

 

Viewing all 1598 articles
Browse latest View live