Quantcast
Channel: Svendborg Kommune - Nyheder
Viewing all 1598 articles
Browse latest View live

Hæder til LOMA på Nymarkskolen

$
0
0

Nymarkskolen holder fredag d.1.december kl.9 en event for eleverne i anledning af, at skolens velrenommerede madordning – og meget mere – LOMA - har tre ting at fejre.

LOMA har fået en elitesmiley ved Fødevarestyrelsens seneste kontrolbesøg.

LOMA har modtaget fødevarestyrelsens Måltidsmærke, en guide til sundere mad.

Samtidig skolen fået tildelt sølvmærket i økologi, hvilket betyder at 70% af alle indkøbte varer er økologiske.

-  Det vidner om en stærk indsats fra både køkkenleder, Camilla Suna, de øvrige medarbejdere i køkkenet samt skolens elever, der på skift indgår i alle opgaver i køkkenet fra menuplanlægning til madproduktion, servering og rengøring. Vi er som skole stolte af LOMA-ordningen som helhed og de seneste tre milepæle i særdeleshed, siger skoleleder Birgit Villebro, Nymarkskolen.

Skolen fejrer den flotte hæder med en event, hvor alle 600 elever på Marslevvej via et liveinterview mellem madkundskabslærer Mette Bøgelund og køkkenleder Camilla Suna hører om, hvad økologimærket, Måltidsmærket og Elitesmiley betyder.

Efterfølgende kan der hentes en lille snack til klassen i LOMA spisesalen, hvor der denne dag vil være pyntet festligt og informativt op.

For yderligere oplysninger kontakt evt.

Køkkenleder Camilla Suna Nielsen:  21 26 21 13

Skoleleder Birgit Villebro: 23 30 83 50


Seks nye medlemmer af Integrationsrådet

$
0
0

Seks nye ansigter blev resultatet af valget til Integrationsrådet. Mens to af de nuværende medlemmer blev genvalgt.

De to genvalgte er den nuværende formand Edin Hasanbegovic og Cafer Koyuncu, der er valgt af henholdsvis den bosniske og tyrkiske gruppe.

De seks nyvalgte medlemmer er Thi Hong Ngoc Nguen fra den vietnamesiske gruppe. Fra Eritrea-gruppen er Mihreteab Kiflu Kidane nyvalgt.

Narges Samimi repræsenterer Iran-gruppen. Fatima Mamo er nyvalgt for Syrien-gruppen. Angela Balasubramaniam er fra Sri Lanka-gruppen, mens Ahmed Abdulkadir Guled repræsenterer gruppen andre.

 Der blev i alt afgivet 526 stemmer ud af 2703 mulige. Hvilket giver en stemmeprocent på 19,5%. Lidt mindre end ved valget for fire år siden, hvor 20,6 pct. stemte.

Valget blev afviklet på tre stemmesteder. LærDansk, Toldbodvej 15A, hvor 195 stemte, Skovbyhus, Byparken 44, med 236 stemmer og Anemonen, Jægermarken 44, hvor 95 afgav deres stemme.

Det nye byråd udpeger sine repræsentanter ved det konstituerende møde tirsdag den 5. dec.

 

Her er Integrationsrådets sammensætning:

Vietnam:
Thi Hong Ngoc Nguen     ny

Thi Kim Phuong Tran (suppleant)

Tyrkiet:

Cafer Koyuncu

Eritrea:

Mihreteab Kiflu Kidane  ny
Abraham Asmelash (suppleant)

Bosnien:

Edin Hasanbegovic      
Nedzad Gusic (suppleant)

Iran:

Narges Samimi     ny       
Banafsheh Razavian (suppleant)

Syrien

Fatima Mamo ny

Yasser Alsbenati (suppleant)

Sri Lanka:
Angela Balasubramaniam ny
Sarah Balasubramaniam (suppleant)

Gruppen andre:

Ahmed Abdulkadir Guled     ny           
Mohamed Adem Hassan (suppleant

Skovparken- farvel til ghetto-liste

$
0
0

Svendborg Kommune er ikke længere en del af Boligministeriets ghetto-liste, der netop er blevet offentliggjort.

Boligområdet Skovparken i Svendborg har sagt farvel til listen, da området ikke længere - heldigvis - lever op til kravene for at være på listen.

På listen over ghettoområder pr. 1. december 2017 er der 22 boligområder. Det er tre færre end sidste år. Det er det laveste antal ghettoområder siden 2010, hvor listen blev indført. To af de 22 områder på ghettolisten er nye, mens fem områder, der var med på listen sidste år, er udgået.

Læs mere på nedenstående link

 

https://www.trm.dk/da/nyheder/2017/ghettolisten-2017

 

Svendborgs idrætsforeninger blandt landets bedste til frivillighed

$
0
0
Forårsfestival - BK Rollo

Undersøgelsen ”Idrætsforeninger i Danmark – Rammer og vilkår 2017” placerer Svendborg Kommune som den 4. bedste kommune i Danmark, når det kommer til frivillighed. Det er særligt antallet af frivillige i foreningslivet som giver den gode placering.

Fællesskaber og sunde værdier som drivkraft

Frivillige ildsjæle udgør rygraden i de danske idrætsforeninger. De frivilliges evner og engagement har stor værdi for foreningslivet og er med til at styrke fællesskabet i foreningerne.

Vi har en vision om, at vores trænere og medlemmer skal have mere energi når de går fra træning, end da de kom fortæller Ole Højly Hansen, formand i Svendborg Gymnastikforening(SG). I SG arbejder vi målrettet med at udvikle et foreningsmiljø, som tager afsæt i følgende fire værdier; åbne fællesskaber, personlig udvikling, kvalitet og ordentlighed. Vi har erfaret, at kombinationen af engagerede og dygtige instruktører, sunde fællesskaber og gode faciliteter, tiltrækker nye medlemmer, og gør det attraktivt at være frivillig i vores forening.

Christel Black, formand i Bokseklubben Rollo fortæller at de i de senere år haft stor succes med at tiltrække frivillig og fastholde frivillig arbejdskraft til klubben. ”Vi har ikke mulighed for at give vores trænere og frivillige løn. I stedet gør vi meget ud af, at skabe et stærkt fællesskab, hvor vi sammen gør en forskel for vores medlemmer. Derudover holder vi trænerfester, og vores trænere og ledere kommer på uddannelse, så det både bliver attraktivt at være træner og medlem i klubben”.

Svendborg rykker på flere parametre

At de mange frivillige er med til at skabe attraktive foreninger afspejles ligeledes i undersøgelsen, som viser at 45.7% af indbyggerne i Svendborg Kommune er medlem af en idrætsforening hvilket er en fremgang på 13 placeringer ift. en lignende DIF undersøgelse fra 2013. Både blandt børn og voksne har medlemsudviklingen været positiv, og her placerer Svendborg Kommune sig henholdsvis på en 12. og en 6. plads. Samlet set placerer Svendborg Kommune sig som nr. 24 i undersøgelsen ud fra følgende fire parametre; idrætsfaciliteter, økonomi, frivillighed og idrætspolitik. Dette er 33 placeringer bedre ift. undersøgelsen fra 2013.

Kontaktoplysninger:

Ole Højly Hansen
Formand, Svendborg Gymnastik Forening
Tlf. 51188504
Mail: ole@hojly.dk

Christel Black
Formand, BK Rollo
Tlf. 22474280
Mail: christelblack@hotmail.com

 

Naturama får handicapprisen 2017

$
0
0

Naturama får årets Handicappris for deres flotte initiativer med formidlingsopgaven – ikke mindst i forhold til borgere med funktionsnedsættelse.

Sådan indledte Handicaprådets formand Per Christensen, da der blev budt velkommen til årets uddeling af Handicapprisen. 

Temaet for årets handicappris er tilgængelighed i bred forstand, således at mennesker med handicap har får lige ret og samme muligheder for at deltage i kulturlivet som alle andre.Efter denne velkomst overlod formanden ordet til næstformand i Social- og Sundhedsudvalget og i Handicaprådet, Lone Juul Stærmose (V), der overrakte Handicapprisen 2017 til Naturama.

-    Vi har i Handicaprådet fået mange gode indstillinger til årets Handicappris. Valget faldt dog fra et enigt Handicapråd på Naturama, der i sit arbejde med tilgængelighed går et skridt videre end den basale fysiske tilgængelighed. Naturama har lavet tiltag, således at man som døv eller hørehandicappet kan deltage i rundvisninger på tegnsprog. For de synshandicappede har Naturama eksperimenteret med et nyt ”sound-scape-theater” – en lyddome med højt akustisk niveau. Og endelig er Naturama opmærksomme på muligheden for at tilpasse undervisning og aktiviteter for enkelt personer og grupper med særlige behov, sagde hun, inden hun overrakte blomster og skulptur til direktør Mette Thybo, Naturama.


Med prisen fulgte en lille bronzeskulptur af den lokale kunstner Sabine Jensen. 


Yderligere information:
Formand for Handicaprådet, Per Christensen, telefon 6223 3659
Næstformand for Handicaprådet, Lone Juul Stærmose, e-mail lone.juul.staermose@svendborg.dk
 

Byråd har konstitueret sig

$
0
0

Det nyvalgte byråd i Svendborg har på et møde i dag konstitueret sig.

Nedenfor er sammensætningen af økonomiudvalget samt de seks fagudvalg.

Borgmester er Bo Hansen (A)

1. Viceborgmester er Lars Erik Hornemann (V)
2. Viceborgmester er Søren Kongegaard (A)

Økonomiudvalget:

Bo Hansen (A) formand, Lars Erik Hornemann (V), John Arly Henriksen (A), Hanne Klit (A), Flemming Madsen (A), Henrik Nielsen (C), Birger Jensen (V), Dorthe Ullemose (O), Jesper Kiel (Ø)

Børne- og  Ungeudvalget: 

Henrik Nielsen (C) formand, Karl Magnus Bidstrup (Å), Maria Haladyn (A), Torben Frost (A), Steen Tinning (B), Dorthe Ullemose (O), Mette Kristensen (V)

Kultur- og Fritidsudvalget:

 Lars Erik Hornemann (V) formand, Søren Kongegaard (A), Anne Katrine Olsen (A), Steen Tinning (B), Morten S. Petersen (O), Jesper Ullemose (V), Susanne Gustenhoff (Ø)

Social- og Sundhedsudvalget:

Hanne Klit (A) formand, Anne Katrine Olsen (A), Hanne Ringgaard Møller (B), Jesper Larsen (O), René Haahr (V), Mette Kristensen (V), Susanne Gustenhoff (Ø)

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget:

Pia Dam (A) formand, Hanne Ringgaard Møller (B), Maria Haladyn (A), Niels Christian Nielsen (A), Jesper Larsen (O), Per Nykjær Jensen (V), Karl Magnus Bidstrup (Å)

Teknik- og Erhvervsudvalget:

Flemming Madsen (A) formand, Per Nykjær Jensen (V), Niels Christian Nielsen (A), Torben Frost (A), John Arly Henriksen (A), Palle Fischer (C), Jens Munk, (O), René Haahr (V), Jens Erik Laulund Skotte (Ø)

Miljø- og Naturudvalget:

Bruno Hansen (F) formand, Henrik Nielsen (C), Søren Kongegaard (A), Pia Dam (A), Morten S. Petersen (O), Birger Jensen (V), Jesper Kiel (Ø)

Fra spejderlejr til Landsstævnet

$
0
0

Pressemeddelelse:

Mikkel Harritslev Nielsen bliver manden der skal sikre, at deltagerne i Landsstævnet 2021- L2021 - i Svendborg får en god oplevelse.

Den 46-årige jyde fra Egtved er netop blevet ansat som projektleder i Svendborg Kommune med ansvar for L2021. Han starter i sit nye job 1. januar 2018.

Den kommende projektleder kender til at organisere og stå i spidsen for et stort arrangement. Han kommer fra en stilling som projektleder for Spejdernes Lejr 2017 i Sønderborg. Her deltog 37.000 spejdere i ni dage i juli i den store spejderlejr.

Og det er netop hans erfaringer og kompetencer fra hans sidste job, der gør ham velegnet til at være manden, der skal sikre at L2021 bliver en succes for alle deltagerne, DGI og Svendborg Kommune.

- Mikkel Harritslev Nielsen ved hvilke krav og udfordringer der er, når det store puslespil som et landsstævne er, skal samles og danne et flot billede. Det viste han med stor succes i Sønderborg. I vores samtaler med ham forud for ansættelsen, er vi kun blevet bestyrket i, at han er den projektleder, som både Svendborg Kommune og DGI tror, kan sikre at alle får en god oplevelse ved landsstævnet om treogethalvt år, siger kultur- og fritidschef Søren Thorsager, Svendborg Kommune.

Mikkel Harritslev Nielsen har en kommerciel baggrund. Han har en mangeårig karriere indenfor COOP, ligesom han har været ansat i tøj-virksomhed Jack & Jones.

Udvikling, overblik, langsigtet planlægning, motiverende medarbejdere og resultater. Det er fem af nøgleordene, når den kommende projektleder bliver bedt om at beskrive sig selv.

- Det tror jeg, også gælder i mit kommende job. Jeg glæder mig rigtig meget til at lære både Svendborg og det sydfynske område at kende, samt til at samarbejde med de tusindvis af frivillige fra foreningerne under DGI samt kulturens og erhvervslivets folk i Svendborg. Sammen skal vi få både deltagerne, publikum og hele Sydfyn til at mærke pulsen og møde magien, når L2021 kører, siger Mikkel Harritslev Nielsen, der aldrig selv har deltaget i et landsstævne

Til gengæld nyder han turene på sin mountainbike i de bakkede områder ved Egtved, ligesom han er en passioneret kender af whisky.

Han er gift med Maria og har to børn på 12 og ni år.

Der var i alt 107 ansøgere til jobbet. Landsstævnet 2021 afvikles fra den 1. juli til 4. juli.

 

Yderligere oplysninger:

Kultur- og Fritidschef Søren Thorsager, Svendborg Kommune, 29 66 91 80

Projektleder Mikkel Harritslev Nielsen, 27 90 04 75 

Japanske pædagogstuderende i praktik i Svendborg

$
0
0

I børnehaven Kildebækken er det i år blandt andet 23-årige Nozomi, der elsker katte ligeså meget som hun elsker hunde, og hvis hobby er at lytte til musik og synge sange, der er i en to dages børnehavepraktik. Her får hun lov at prøve kræfter med både det at være ude i al slags vejr, madpakkekultur, og at vi bevidst skaber miljøer hvor børnene kan være i fred.

Selvstændighed kontra orden

Sproget er en udfordring, men med børn lader det til ikke at være det store problem. Nozomi får med store smil og fagter, kommunikeret til en 4-årig pige, at hun skal have tøj på, fordi de skal ud. Tålmodigt forsøger Nozomi at assistere barnet, men barnet anviser tydeligt med sit kropssprog, at hun kan selv, selvhjulpen som hun er. Og som de fleste danske børnehavebørn i øvrigt er, eller bliver, i løbet af deres børnehave-år:

“En af de specielle ting, og lærerige elementer for de japanske studerende, er alt det vi i de danske institutioner gør anderledes end i Japan. Især de helt basale og praktiske manøvrer, vi iværksætter for at gøre børnene selvstændige. Som at vi sender dem ud i al slags vejr, fordi det tager ingen skade af så længe man er ordentligt klædt på. Og at vi designer vores institutioner ud fra en idé om at børn har godt af miljøer, hvor de kan være i fred for voksne. Det er nogle af de ting de nævner, som værende specielt for Danmark, når jeg spørger dem”, fortæller Martin Fischer, som har arbejdet i Japan, og er tovholder på besøget.

I Japan er god orden et vigtigt fokusområde for pædagoger. Det betyder at de gøre en stor indsats for blandt andet at opdrage børnene til at sidde stille, og på den måde, der gør at de bedst kan modtage instrukser. Personalet sammenligner sig ofte med andre “klasser”, og håber på at være den “klasse, der tager sig bedst ud:

“Her i Danmark, har de studerende ved første øjekast syntes det hele virkede meget kaotisk. Efter noget tid, kan de dog godt se at der ER et system, f.eks med at børn selv får hængt deres tøj op og afleveret deres madkasse det rette sted. Det er bare på en helt anden måde end i Japan, og noget man skal kigge lidt efter. I Japan er orden meget visuelt”, fortæller Saki Kimura, en af de studerendes lærere, der også er med på besøget.

Et større fagligt perspektiv

Tilbage i børnehaven Kildebækken, er pigen kommet i flyverdragten, og de søger ud på legepladsen, hvor en gruppe børn kører ræs på mooncars. Først skubber Nozomi en pige rundt. Så kan hun godt se at pigen sagtens kan selv. I næste øjeblik er pigen på vej op i klatrestativ, og er nået relativt højt op. Nozomi placerer sig nedenunder hende. Hvis nu hun skulle falde. Det gør pigen nu ikke, men er et fint eksempel på kulturforskellen: der hvor  Nozomi kommer fra, overvåger man børnehavebørnene i langt højere grad.

Andre af de japanske pædagogstuderende, der har været her, beretter også om hvordan de danske pædagoger har et meget afslappet forhold til børnene. F.eks lader de voksne dem gynge vildt og højt uden voksen indgriben, og de irettesætter kun børnene mildt, hvis børnene f.eks bruger udtryk som “fuck” eller bander. Mange af børnehavens aktiviteter, er desuden op til børnene at tage initiativ til, igen et eksempel på grundtanken om at selvhjulpenhed fordrer selvstændighed.

Men hvad skal de studerende så have ud af besøget, og med hjem til Japan?

“Det er ikke nødvendigvis sådan at japanerne skal adoptere vores “model”, og hjem og lave om på det hele, men det er i høj grad med til at åbne deres øjne, og give deres uddannelse og deres faglighed et større perspektiv”, mener Martin Fischer.

Det betyder således nok ikke at de japanske vil tage hjem, og tvinge børnene udenfor i alt slags vejr, og reagere mildt når børn taler grimt til voksne. Ikke desto mindre er 10-års jubilæet en indikation om at studieturene er en stor gevinst for de kommende japanske pædagoger.

De studerende får i løbet af besøget også lejlighed til at hilse på Svendborgs borgmester, der modtager dem i byrådssalen.

 


Kronprinsen protektor for triatlon-VM på Fyn

$
0
0

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen bliver protektor for Fyn 2018 ITU Multisport World Championships Festival og har i den forbindelse været i Svendborg for at teste VM-ruten i cross triatlon.

H.K.H. Kronprinsen bliver protektor for sommerens store VM-festival på Fyn med ikke mindre end fem verdensmesterskaber på én uge. Eventen er den deltagermæssigt største sportevent på Fyn nogensinde.
I forbindelse med protektionen inviterede Dansk Triatlon Forbund, Sport Event Denmark, Sport Event Fyn samt Odense, Svendborg og Middelfart Kommune, for nyligt Kronprinsen til præsentation af ruten for VM i cross triatlon, som afvikles i Svendborg.

Svendborg kan være stolt

- Jeg synes, det var en fantastisk oplevelse at køre ruten. Svendborg kan være stolte af det, de præsenterer festivaldeltagerne for hvad angår naturoplevelser og bynære områder. Vi starter i byen og kommer lynhurtig ud i naturen, som jo nærmest er byens baghave, sagde han.

- Som positiv og glad triatlet synes jeg, det er flot, at man afholder ITU World Championships Festival her på Fyn. Der er masser af entusiasme lokalt, så det skal nok blive godt. Vi i Danmark er rigtig gode til at afholde sportsbegivenheder. Vi er gode til at give noget opbakning på standene så
at sige, tilføjer han.
Hans Kongelige Højhed tilbagelagde den udfordrende vej gennem det i sydfynske landskab sammen med en række af eventens øvrige ambassadører - blandt andre formand i Dansk Triatlon Forbund, Mads Freund:
- Det at have et verdensmesterskab er jo selvsagt det største, man kan have. Og så endda i hele fem discipliner. Det er vi meget stolte af. Det er en meget stor mundfuld at være vært for sådan et arrangement, men vi har fået fantastisk støtte fra Sport Event Denmark og Sport Event Fyn, som
har gjort deres til, at det har kunne lade sig gøre. Derfor er det en samlet indsats, vi som forbund ikke står alene med, men som er løftet af de bedste kræfter i Danmark, siger Mads Freund.

Stolt over Svendborg

Borgmester Lars Erik Hornemann, Svendborg, glæder sig over Kronprinsens engagement i triatlonfestivalen på Fyn:

- Vi er stolte over, at Svendborg kan byde deltagerne på et flot og udfordrende terræn, somKronprinsen med egen pedalkraft har prøvekørt. Jeg ved, at der venter deltagerne i Multisport Festival 2018 en stor oplevelse både i Svendborg samt i Middelfart og Odense, der også lægger ruter til triatlon-festivalen, siger borgmesteren, der også er medlem af styregruppen for SportEvent Fyn.

Fakta om Fyn 2018 ITU Multisport World Championships Festival:
• Festivalen finder sted 6.-14. juli 2018 i byerne Middelfart, Svendborg og Odense
• Festivalen består af VM i de fem discipliner: Duatlon, Aquatlon, Aquabike, Cross Triatlon og
Lang Distance Triatlon
• Det forventes, at der deltager op mod 5000 nationale og internationale atleter.
• Festivalen forventes at generere mere end 15.000 overnatninger på Fyn
• VM-konkurrencerne og Open Races bliver pakket ind i en festival, hvor folk fra hele verden
samles om sport, livsglæde og fest, og hvor der også bliver mulighed for at kaste sig over
en række motionsløb på kortere og mere alternative distancer.

Kom til demokratiaften i DR

$
0
0

Vi skal snart til kommunalvalg. Tirsdag den 21. november.

Derfor inviterer DR til Demokratiets Aften søndag den 19. november kl. 19-22 i DRs Koncertsal.

Valgets hovedpersoner vil blive stillet over for valgets vigtigste spørgsmål. Du vil opleve, at politikernes visioner for fremtidens Danmark sættes i perspektiv og sammenhæng med din og den øvrige befolknings hverdag.

DRs Johannes Langkilde og Ask Rostrup er værter ved debatten, som vil blive sendt direkte på DR1 i bedste sendetid.

Vi håber, du vil deltage på en aften, hvor vi fejrer demokratiet og sætter valgets vigtigste spørgsmål til debat om vores fremtid.

Demokratiets Aften skal minde os alle om, at vi lever i et land, hvor vi kan vælge vores ledere, og hvor vi alle kan få indflydelse på vores og Danmarks fremtid.

Ønsker du at deltage, så tilmeld dig via DRkoncerthuset.dk. Sidste frist for tilmelding er fredag d. 17. november.

DR stiller desuden gratis transport til rådighed, hvis du ikke bor i nærheden af København. På billetsiden kan finde afgangstider og opsamlingssteder.

 

Med venlig hilsen

Maria Rørbye Rønn        Sandy French

Generaldirektør i DR       Nyhedsdirektør i DR

 

PROGRAM

19:00          Dørene åbnes til Koncertsalens foyer

20:30          Dørene lukkes

20:30          Underholdning

21:15          Direkte udsendelse

 

Adressen er Emil Holms Kanal 20, 2300 København S

Sig nej på nettet

$
0
0

#SigNej. Det er navnet på en ny kampagne, som  Rigspolitiet netop har relanceret. Kampagnen sætter fokus på grooming og seksuel afpresning af børn på nettet (sextosion). Kampagnen er oprindeligt udarbejdet af Europol, til brug for alle EU-medlemslandenes politistyrker.

Kampagnen blev lanceret første gang i juni 2017. Nu sættes den i gang igen i forlængelse af en konkret groomingsag fra Vestegnens Politi i København. Sagen handler om en mand, der er sigtet for blufærdighedskrænkelse mv., og hvor der er identificeret 39 forurettede børn og unge i alderen 11 – 17 år. Han er fornylig blevet idømt 1 ½ års ubetinget fængsel.

Kampagnen bakkes op af Red Barnet, Børns Vilkår og Skole og Forældre.

Grooming er et begreb, der dækker over en proces, hvor en voksen igennem strategisk manipulation bygger et tillidsforhold op til et barn. Det sker typisk via sociale medier og andre online platforme, med henblik på senere at begå seksuelt overgreb mod barnet.

Sextortion er sammensat af sex og det engelske ord for afpresning – extorsion. Det betegner trusler mod et barn om at offentligøre videoer eller fotos, hvis barnet ikke adlyde gerningsmanden- og måske i sidste ende mødes for at have sex.

Sextortion kan også dække over forhold, hvor gerningsmanden kræver penge af offeret 

for ikke at offentliggøre billeder eller videoer.

Der er udarbejdet forskelligt kampagne-materiale, der fortælles om grooming og sextorsion.

Kampagnesite på politi.dk: Politi.dk/SigNej

Kampagnevideo: https://youtu.be/nMv5oHUD_3A

Tegneserier, der beskriver to cases om sextortion mod henholdsvis er en dreng og en pige. Se filer herunder.

Gør din ide til virkelighed

$
0
0

Realdania giver nu støtte, hvis du kan skabe nyt liv, nye aktiviteter eller nye mødersteder i dit lokalsamfund.

Det sker gennem kampagnen "Underværker".

Læs mere herunder eller følg kampagnen via www.facebook.com/undervaerker

 

 

Cykelstien langs Broholmsvej ved Gudme er klar til brug

$
0
0

Det er allerede nu muligt at benytte den nye cykelsti langs Broholmsvej i Gudme. Men den nye cykelsti skal naturligvis indvies med manér – derfor inviterer Svendborg Kommune tirsdag den 14. november kl. 14.30 alle interesserede og involverede på varm kakao og kage, når stien officielt åbnes af udvalgsformand Birger Jensen.

 

”Det har været muligt at få stien færdig i år, da vi har haft et godt samarbejde samt mødt stor velvillighed fra de berørte grundejere langs den nye sti”, siger Birger Jensen, formand for Miljø-, Klima- og Trafikudvalget.

 

Den nye dobbeltrettede cykelsti starter ved Gudme og fortsætter langs Broholmsvej frem til Broholm Gods. Stien er ca. 850 meter lang og er etableret på sydsiden af Broholmsvej. På strækningen foran godset laves der en såkaldt 2 minus 1 vej, som også ses anvendt mange andre steder i kommunen. Projektet koster ca. 4,2 mio. kr., og det er Marius Pedersen A/S, der har stået for anlægsarbejdet.

 

”Med den nye cykelsti langs Broholmsvej er forholdene for både cyklister og fodgængere blevet forbedret” fortæller Birger Jensen og fortsætter ”samtidig er jeg sikker på, at stien vil være med til at få flere til at benytte cyklen, når de skal til f.eks. sport, i skole eller på besøg ved Gudmekongen.”

 

Så hop på cyklen den 14. november og kom og vær med til at fejre den nye cykelsti. Snoren klippes kl. 14.30 ved ”Gudme-enden” af cykelstien, hvorefter der vil være lidt at drikke og varme sig på.

 

Yderligere oplysninger:

Birger Jensen, Formand for Miljø-, Klima- og Trafikudvalget, birger.jensen@svendborg.dk , Mobil 40 90 14 48

Mette Grønkjær Jensen, Svendborg Kommune, mette.jensen@svendborg.dk , tlf. 30 17 53 66

Svendborg viser unge vejen med fritidsjob

$
0
0

Vil man have flere unge i gang med en uddannelse og sikre dem en god fremtid på arbejdsmarkedet – så skal man give dem et fritidsjob. Det gør dem uddannelsesparate og robuste!

 Det viser flere undersøgelser og det gælder også for unge fra sårbare og udsatte familier! Med andre ord er fritidsjob en af vejene frem, når det handler om at bryde den negative sociale arv.

 I fremtiden skal fritidsjobvejledning og erhvervsliv spille en langt større rolle i forhold til arbejdet med unge i Svendborg gennem en helhedsorienteret fritidsjobindsats.

 ”Vi møder mange unge i boligområderne, som er vokset op i familier, hvor forældrene ikke har uddannelse eller er på arbejdsmarkedet. De unge skal vi støtte op om og give nogle muligheder, og her er fritidsjob bare et fantastisk redskab,” Mette Østerberg, Sekretariatsleder for Fællessekretariatet - Boligsociale Helhedsplan.

 Den helhedsorienterede fritidsjobindsats sikres med en bevilling fra Den A.P. Møllerske Støttefond på 3.810.000 kr. over de næste 4 år. Støttefonden støtter netop sådanne projekter da ”Adgang til fritidsjob har vist sig at være en effektiv måde at bryde negativ social arv, fordi fritidsjob bl.a. styrker arbejdsmarkedskompetencer og uddannelsestilknytning, samt forebygger kriminalitet og anden risikoadfærd.”, som det fremgår af Støttefondens hjemmeside.

 Parterne bag det ambitiøse projekt er Svendborg Erhvervsskole, Svendborg Kommune (UU Sydfyn, Nymarkskolen og Familie og Uddannelse) og Fællessekretariatet for Den Boligsociale Helhedsplan. Bevillingen fra Den A.P. Møllerske Støttefond gør det muligt at videreudvikle og udbrede fritidsjobindsatsen, som har kørt som et pilotprojekt for elever på Nymarkskolen i perioden 2016 – 2017.

 ”Det er fantastisk, at vi nu har mulighed for at udvikle og udbrede projektet. Flere unge vil få et fritidsjob og dermed opleve ansvar, pligter og god voksenkontakt. Det giver stolthed, mod på livet og måske lyst til uddannelse”, Allan Kruse, Direktør for Erhvervsskolen i Svendborg.

 I pilotperioden har 60 unge fået et fritidsjob. Over de næste fire år er det ambitionen, at mindst 220 ikke-uddannelsesparate unge skal i fritidsjob, og at indsatsen skal udbredes til flere skoler. På sigt er det målet, at fritidsjobvejledning skal være en del af redskabskassen hos de professionelle frontmedarbejdere, som møder de unge.

 ”En af folkeskolens vigtigste opgaver er at sikre, at alle unge kommer godt på vej, og at de bliver klædt på til at tage en uddannelse. For nogle unge er det bare ikke så lige til, og her er fritidsjobambassadørens støtte til at få det første fritidsjob utroligt værdifuldt. På Nymarkskolen har vi de sidste to år oplevet, hvordan et fritidsjob, kan gøre en positiv forskel i forhold til at øge mødestabilitet og andre basale forudsætninger for at klare sig godt både i skole- og jobsammenhæng,” Birgit Villebro, Skoleleder for Nymarkskolen.

 ”Midlerne fra den A.P. Møllerske Støttefond giver Svendborg kommune mulighed for at udbrede fritidsjobindsatsen, så den bliver en permanent del, af de tilbud UU Sydfyn har til unge, der har brug for en indsats i forhold til at påbegynde en ungdomsuddannelse,” Anne Marie Nyborg, Leder af UU Sydfyn.

 Der er allerede gode samarbejder med flere virksomheder i Svendborg, men langt flere skal med. En af planerne er blandt andet at udvikle en online jobbank, hvor virksomheder og unge kan matches. I fremtiden skal fritidsjob være en mulighed for alle unge – også de unge som ikke har et stort netværk og de rette forbindelser.

 ”Vi tror på og oplever allerede en enorm interesse fra det lokale erhvervsliv for at gøre en forskel for byens unge. Budskabet til erhvervslivet er her: Giv de unge et fritidsjob og giv alle unge en chance. Det er egentlig ret enkelt og det virker! Og det er jo ikke kun de unge, som får noget ud af det. Virksomhederne får kontakt til unge, som de ellers aldrig ville have mødt og som måske på sigt kan blive og uddanne sig i virksomhederne,” Anne Marie Nyborg, leder af UU Sydfyn.

 

Kontaktoplysninger til samarbejdspartnerne:

Anne Marie Nyborg,  Leder UU-Sydfyn, tlf.: 21 59 84 67

Birgit Villebro, skoleleder Nymarkskolen Svendborg, tlf.: 62 23 62 04

Allan Kruse, direktør Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier,  tlf.: 72 22 57 01

Mette Østerberg, sekretariatsleder, Fællessekretariatet for den Boligsocial Helhedsplan i Svendborg tlf.: 24 84 33 87

Kom til demokratiaften i DR

$
0
0

Vi skal snart til kommunalvalg. Tirsdag den 21. november.

Derfor inviterer DR til Demokratiets Aften søndag den 19. november kl. 19-22 i DRs Koncertsal.

Valgets hovedpersoner vil blive stillet over for valgets vigtigste spørgsmål. Du vil opleve, at politikernes visioner for fremtidens Danmark sættes i perspektiv og sammenhæng med din og den øvrige befolknings hverdag.

DRs Johannes Langkilde og Ask Rostrup er værter ved debatten, som vil blive sendt direkte på DR1 i bedste sendetid.

Vi håber, du vil deltage på en aften, hvor vi fejrer demokratiet og sætter valgets vigtigste spørgsmål til debat om vores fremtid.

Demokratiets Aften skal minde os alle om, at vi lever i et land, hvor vi kan vælge vores ledere, og hvor vi alle kan få indflydelse på vores og Danmarks fremtid.

Ønsker du at deltage, så tilmeld dig via DRkoncerthuset.dk. Sidste frist for tilmelding er fredag d. 17. november.

DR stiller desuden gratis transport til rådighed, hvis du ikke bor i nærheden af København. På billetsiden kan finde afgangstider og opsamlingssteder.

 

Med venlig hilsen

Maria Rørbye Rønn        Sandy French

Generaldirektør i DR       Nyhedsdirektør i DR

 

PROGRAM

19:00          Dørene åbnes til Koncertsalens foyer

20:30          Dørene lukkes

20:30          Underholdning

21:15          Direkte udsendelse

 

Adressen er Emil Holms Kanal 20, 2300 København S


Hvem skal have årets kulturpriser 2017?

$
0
0
Kulturprisen

Lørdag den 2. december uddeler Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget årets Kulturpris og Ungdomstalentpris. Men hvem skal modtage priserne?

”Vi vil gerne involvere borgerne og give dem mulighed for at pege på personer eller grupper, der fortjener en anerkendelse og en opmuntring”, opfordrer kulturkonsulent Birgitte Skriver, Svendborg Kommune.

Kulturprisen tildeles en person eller gruppe af personer, der har ydet en ekstraordinær indsats for at sætte Svendborg på det kulturelle landkort. Det kan både være kunstnere eller kulturpersoner bosiddende i Svendborg Kommune.

Ungdomstalentprisen gives til en ung eller gruppe af unge mellem 15 og 25 år, der har vist et specielt talent inden for musik, billedkunst, litteratur, teater, dans eller film. Prismodtageren skal have boet størstedelen af sit liv i Svendborg Kommune.

Hvis man har forslag til kandidater, skal man benytte et indstillingsskema. Se mere her http://www.svendborg.dk/node/33525

Forslag mailes senest den 12. oktober til birgitte.skriver@svendborg.dk

Kulturprisen er siden 2001 blevet tildelt en række markante kulturpersonligheder. I 2016 var det forfatteren Mikael Josephsen, der modtog kulturprisen, filmskaberen Julie Annlie Kjærgaard der fik ungdomstalentprisen.

 

Arkitekturprisen 2017 blev uddelt på Arkitekturens Dag d. 2. oktober

$
0
0

Tre projekter modtog den prestigefyldte pris, for særlig vellykkede arkitektonisk kvalitet, æstetisk oplevelse, og velovervejede beslutninger i anlæg og udførelse.

Svendborg Kommune var i år prismodtager af hele to af priserne, Trappen mellem Møllergade og Havnen og Svendborg Sund Hytten I Vindebyøre. Den tredje prismodtager var ligeledes en offentlig bygning nemlig Retsbygningen.

RETTEN I SVENDBORG 
Bygherre: Opført som OPP for Bygningsstyrelsen

Ejer: Pension Danmark, PKA og Sam pension

Funktion:
Retsbygning
Arkitekt: KPF Arkitekter
Arkitekt Zoran Juresa,

Adresse: Christiansvej 41, 5700 Svendborg

Redegørelse:

Bygningen fremtræder i sin helhed med et enkelt og samlet volumen, der arkitektonisk adskiller sig fra sine næromgivelser. Dette er med til at frem- hæve bygningen som markant i Svendborg By med et samspil i den store by-skala.

Begrundelse:
Retten i Svendborg gives Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2017, for sin vellykkede arkitektoniske tolkning af en moderne retsbygning.

________________________

SVENDBORG SUND HYTTEN

Ejer: Svendborg Kommune

Gavegiver: A.P. Møller Fonden
Funktion: Skovhytte
Arkitekt: Praksis Arkitekter
Adresse: Vindebyørevej 31 B, Vindeby

Redegørelse:
Hytten ligger som en længebygning let hævet over terræn. Bygningen åbner sig op mod vest, mod lysningen og Sundet, mens en funktionsvæg lukker huset mod øst.

Begrundelse:
Svendborg Sund Hytten gives Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2017, for sin evne til at forvandle sit arkitektoniske udtryk når den er i brug.

_______________________

TRAPPEN MOD HAVNEN
Ejer: Svendborg Kommune
Funktion: Offentligt rum
Arkitekt: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue
Adresse: Svendborg Bymidte

Redegørelse:
Den grønne tråd har skabt en serie byrum, der fortæller en samlende historie, om byens primære byrum, der danner bindeled mellem bymidten og vandet.

Begrundelse:
Den grønne tråd gives Svendborg Kommunes Arkitekturpris 2017, for at tydeliggøre både nye og velkendte byrumsmæssige sammenhænge i bykernen, fra Krøyers Have til det store havnerum.

 

 

Demensby delte erfaringer med innovationsministeren

$
0
0

Innovationsminister Sophie Løhde (V) besøgte tirsdag ”Bryghuset Svendborg demensby”, som Svendborg Kommune indviede tilbage i 2016 som Danmarks første demensby. Her var beboerne samlet i Demensbyens ”Restaurant Humle”, hvor de bød Sophie Løhde velkommen med smil og bobler.

Efter rundvisningen fik Sophie Løhde også lejlighed til at tale med repræsentanter for både frivillige, støtteforeningen, medarbejderne og forskere fra University College Lillebælt, som alle bidrog med gode erfaringer og råd til innovationsministeren i forhold til at udvikle demensomsorgen i Danmark med udgangspunkt i blandt andet samskabelse.

- Demensbyen er et inspirerende minisamfund, der er særligt indrettet til at give mennesker med demens og deres pårørende den størst mulige grad af frihed og tryghed, siger innovationsminister Sophie Løhde:

- I Svendborg har jeg også været heldig at hilse på nogle af de dygtige medarbejdere og engagerede frivillige, vi har i den offentlige sektor, og som på hver deres måde gør en positiv forskel for rigtig mange borgere i en svær situation, siger innovationsminister Sophie Løhde og fortsætter:

- Det har været et godt besøg, og jeg vil tage dagens mange indtryk med videre i mit arbejde med regeringens kommende sammenhængsreform, slutter Sophie Løhde.

Udvikling af den kommunale service
Formand for Social- og Sundhedsudvalget Hanne Ringgaard Møller og Borgmester Lars Erik Hornemann delte desuden erfaringer fra demensbyen og forskellige udfordringer og ideer i forhold til fremadrettet udvikling af den kommunale service. De udtrykker begge stor tilfredshed med besøget og med den gode dialog med minister Sophie Løhde.

Borgmester Lars Erik Hornemann fastslår, at det giver rigtig god mening, at der er direkte dialog mellem ministeriet og kommunerne i en tid, hvor udfordringen er, at der skal skabes bedre velfærd for færre penge. Det kræver, at Christiansborg lytter til kommunerne og forstår kommunernes dilemmaer.   

Der bor i alt 125 borgere i ”Bryghuset Svendborg demensby”. Demensbyens støtteforening har modtaget kr. 4. mio. fra ”Den A.P. Møllerske støttefond ” til videreudvikling af haven.

 

For nærmere information:

  • Formand for Social- og Sundhedsudvalget Hanne Ringgaard Møller, telefon: 61 22 75 66
  • Borgmester Lars Erik Hornemann, telefon: 30 17 51 00
  • Presserådgiver Ditte Vibe Petersen, Finansministeriet, telefon: 25 26 27 46 / e-mail divpe@fm.dk

Svendborgs idrætsforeninger blandt landets bedste til frivillighed

$
0
0
Forårsfestival - BK Rollo

Undersøgelsen ”Idrætsforeninger i Danmark – Rammer og vilkår 2017” placerer Svendborg Kommune som den 4. bedste kommune i Danmark, når det kommer til frivillighed. Det er særligt antallet af frivillige i foreningslivet som giver den gode placering.

Fællesskaber og sunde værdier som drivkraft

Frivillige ildsjæle udgør rygraden i de danske idrætsforeninger. De frivilliges evner og engagement har stor værdi for foreningslivet og er med til at styrke fællesskabet i foreningerne.

Vi har en vision om, at vores trænere og medlemmer skal have mere energi når de går fra træning, end da de kom fortæller Ole Højly Hansen, formand i Svendborg Gymnastikforening(SG). I SG arbejder vi målrettet med at udvikle et foreningsmiljø, som tager afsæt i følgende fire værdier; åbne fællesskaber, personlig udvikling, kvalitet og ordentlighed. Vi har erfaret, at kombinationen af engagerede og dygtige instruktører, sunde fællesskaber og gode faciliteter, tiltrækker nye medlemmer, og gør det attraktivt at være frivillig i vores forening.

Christel Black, formand i Bokseklubben Rollo fortæller at de i de senere år haft stor succes med at tiltrække frivillig og fastholde frivillig arbejdskraft til klubben. ”Vi har ikke mulighed for at give vores trænere og frivillige løn. I stedet gør vi meget ud af, at skabe et stærkt fællesskab, hvor vi sammen gør en forskel for vores medlemmer. Derudover holder vi trænerfester, og vores trænere og ledere kommer på uddannelse, så det både bliver attraktivt at være træner og medlem i klubben”.

Svendborg rykker på flere parametre

At de mange frivillige er med til at skabe attraktive foreninger afspejles ligeledes i undersøgelsen, som viser at 45.7% af indbyggerne i Svendborg Kommune er medlem af en idrætsforening hvilket er en fremgang på 13 placeringer ift. en lignende DIF undersøgelse fra 2013. Både blandt børn og voksne har medlemsudviklingen været positiv, og her placerer Svendborg Kommune sig henholdsvis på en 12. og en 6. plads. Samlet set placerer Svendborg Kommune sig som nr. 24 i undersøgelsen ud fra følgende fire parametre; idrætsfaciliteter, økonomi, frivillighed og idrætspolitik. Dette er 33 placeringer bedre ift. undersøgelsen fra 2013.

Kontaktoplysninger:

Ole Højly Hansen
Formand, Svendborg Gymnastik Forening
Tlf. 51188504
Mail: ole@hojly.dk

Christel Black
Formand, BK Rollo
Tlf. 22474280
Mail: christelblack@hotmail.com

 

Gratis at parkere

$
0
0

Der er en lille ekstra nytårsgave til bilisterne i Svendborg omkring nytår.

Det sker, når alle kommunens parkerings-automater lukkes fra fredag den 29. dec. 2017 til tirsdag den 2. januar 2018.

Det sker for at sikre dem mod hærværk i forbindelse med nytåret.

Vi ønsker alle et farverigt og festligt nytår.

Viewing all 1598 articles
Browse latest View live