Quantcast
Channel: Svendborg Kommune - Nyheder
Viewing all 1598 articles
Browse latest View live

Svendborg Kommune indfører restaurationsliste

$
0
0

Fra den 1. februar 2019 benytter Svendborg Kommune sig ved indkøb af restaurationsydelser over 10.000 kr. alene af leverandører, der er godkendt på leverandørlisten.

Når du opretter dig på leverandørlisten tilkendegiver du samtidig, at din virksomhed vil udføre ydelserne i henhold til Svendborg Kommunes vedtagne Arbejdsklausul. Dermed er du som leverandør forpligtet til, at sikre dine medarbejdere løn- og ansættelsesvilkår, som svarer til overenskomstmæssigt niveau.

Ordningen gælder eksempelvis ved levering af forplejning til møder, afholdelse af arrangementer, seminarer, temadage og lign, hvor cafeer, restauranter eller hoteller står for forplejningen. Det er Økonomiudvalget som har vedtaget ordningen med baggrund i et ønske om, at sikre ordentlige løn- og ansættelsesvilkår hos de virksomheder som Svendborg Kommune køber ydelser hos.

Under 'Læs også' finder du leverandørlisten. Der kan du tilmelde dig og se restaurationslisten.


Jobcentret i nye omgivelser

$
0
0

Mandag den 12. februar åbner Jobcentret på den nye adresse, Ramsherred 5. Det er den tidligere Borgerservice-butik, der fremover skal huse Jobbutikken.
Vi glæder os til at byde borgerne velkommen i de nye lokaler.
Vi nåede at tage et foto, inden lokalet blev møbleret.

Åbningstiderne er:
Telefontider og personligt fremmøde:
Mandag - onsdag 9.00 - 15.00
Torsdag 10.00 - 16.30
Fredag 9.00 - 14.00

Ny Borger – og Arbejdsmarkedschef

$
0
0

Jeg er meget glad for at kunne præsentere Louise Berg som ny chef for Borger og Arbejdsmarked. Louise kommer fra en stilling som Jobcenterchef i Nyborg Kommune, som i 2018 blev kåret som det jobcenter i Danmark, der var bedst til at få ledige i job.

Louise har et indgående kendskab til beskæftigelseslovgivningen, som hun har arbejdet med gennem hele sin flotte karriere, der udover Nyborg også omfatter lederstillinger i Haderslev Kommune og ansættelse i en  konsulentvirksomhed.

Jeg glæder mig til samarbejdet med Louise, som jeg ser som en erfaren, handlekraftig og driftssikker leder, der formår at balancere daglig drift og udvikling og dermed skabe gode resultater.

Med valget af Louise får vi en leder, som også kender og forstår det særligt tætte samarbejde, der er mellem de fynske kommuner på beskæftigelsesområdet. Hendes kendskab og stærke relationer vil nu komme Svendborg Kommune til gode.

Louise er optaget af koblingen mellem trivsel og motivation i balance med udviklingsinitiativer og sikker drift. Hun ser  samarbejde og dialog som afgørende for trivslen, og hun lægger vægt på gennemsigtighed og inddragelse i beslutningerne.

Med valget af Louise Berg som ny chef, byder vi også velkommen til en chef med stor politisk tæft, som vil være med til at sikre sammenhæng mellem det politiske arbejde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget og den daglige drift i Borger og Arbejdsmarked.

Louise er 42 år gammel, gift og bosat i Haderslev med sin mand og 2 drenge på 12 og 14 år.

Louise tiltræder stillingen som Borger- og Arbejdsmarkedschef den 1. marts 2019.

John Jensen
Social-, sundheds- og beskæftigelsesdirektør

Kan data skabe vækst for min virksomhed?

$
0
0
Big data

Data Innovation Svendborg er et projekt, hvor Svendborg Kommune ønsker at bidrage med data til innovation, viden og samskabelse. Vi har gjort data tilgængelige for erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne samt borgere. Her findes oplysninger som: Hvor bor børnefamilierne? Hvilke virksomheder har vi i Svendborg og på Fyn? Hvordan fordeler de forskellige boligtyper sig i kommunen? - og meget mere.

Se mere om hvilke data, vi udstiller samt hvordan vi kan kontaktes for en nærmere dialog på hjemmesiden under Brug kommunens data.

Skal du bygge om? Få en gratis snak med energivejleder Ole Ebbesen

$
0
0

Skal du bygge om? Trækker det i dit hus? Eller synes du varmeregningen er for stor?
Ring til Ole på telefon: 29 605 451 og få en snak og bestil evt. et energitjek.

To tirsdage i hver af månederne januar, februar og marts 2019 sidder Ole klar til at tage en gratis snak med dig om dit hus.

Det er kl. 16-18 i Sundhøj Energihus på Eskærvej 73 i Vindeby (5700 Svendborg). Det er følgende tirsdage:

15. og 22. januar

12. og 19. februar

12. og 19. marts

 

Bare mød op! Ole har idéer til forbedringer og besparelser.

Tag gerne dine forbrugstal  med for varme og el.

Kultur skaber liv på Frederiksø

$
0
0

Frederiksø er med sin blanding af maritime erhverv og kulturelle eksperimenter populær blandt svendborgenserne og byens gæster. Det viser en ny evaluering af de seneste års liv på Frederiksø. Mere end 1000 borgere har givet deres mening om Frederiksø til kende og tilfredsheden er stor. 9 ud af 10 siger, at det er vigtigt, at der fortsat er et sted som Frederiksø Kunst og Kultur. Det er det navn som en lang række aktiviteter indenfor kunst, kunsthåndværk, musik og kulturelt og socialt fællesskab har samlet sig under på Frederiksø.

I havneplanen fra 2014 blev Frederiksø udpeget til maritime erhverv og kultur. I stedet for selv at bestemme, hvad der skulle ske, gav byrådet mulighed for at foreninger, virksomheder og ildsjæle kunne sætte deres præg på udviklingen. Så for tre år siden blev alle interesserede inviteret til at komme med konkrete idéer til aktiviteter indenfor kultur, maritime oplevelser og outdoorliv.

Og det var en god idé. Hurtigt blev alle de gamle og rustikke værftsbygninger fyldt ud med ildsjæle som siden har skabt liv i bygningerne og på kajen. Efterårets evaluering viser, at byrådet så rigtigt, ved at åbne for adgangen til havnens ø.

Det er et bredt udsnit af borgerne der har bidraget til evalueringen. Den viser bla at 3 ud af 4 opfatter Frederiksø Kunst og Kultur som et gæstfrit og inviterende miljø, hvor man har lyst til at opholde sig. 4 ud af 5 opfatter, at Frederiksø er et sted, hvor alle kan opholde sig og at området indbyder til at deltage i de kulturelle arrangementer. En mand siger eksempelvis:

”Det er en stor fornøjelse, at besøge et sted hvor alle former for aktiviteter er mulige. Lige fra brætspilscafeer og low-key kaffehygge til musikfestivaler og stort anlagte kulturelle arrangementer som streetfood, lysfest og julemarked.”

Det er ikke kun svendborgenserne der er glade for Frederiksø. Evalueringen viser således, at den kulturelle del af Frederiksø har haft betydning for flere folks valg af at bosætte sig i Svendborg.

Men træerne vokser ikke ind i himlen, så mange efterspørger flere tilbud med mad og drikkevarer, outdooraktiviteter, koncerter og et havnebad.

Gennem spørgeskemaer og interviews har Svendborg Kommune ud over de positive udsagn fået en mængde detaljerede, positive, men også negative tilkendegivelser, som kan bruges til at justere og tilrette projektet. Her er det tydeligt, at kommunikationen om hvad der sker og hvornår skal forbedres. Således siger en kvinde:

”Det er nemmere at komme til diverse markeder da det virker mere åbent. De forskellige værksteder virker “lukkede” som om man skal have lidt inside viden for at bruge det.”

Evalueringen viser også, at de gamle værftsbygninger og kajen overvejende har summet af kultur- og byliv, hvorimod det har været sværere at få sat gang i outdooraktiviteter og udvikling af det maritime liv.

Indtil videre har aktiviteterne i de gamle værftsbygninger og på kajen været afgrænset til en midlertidig periode, som slutter med udgangen af 2019. Byrådet skal i løbet af året derfor beslutte hvad der skal ske fra 1. januar 2020, og her vil evalueringen blive et vigtigt værktøj.

Du vil kunne finde hele evalueringen på www.fremtidenshavn.dk

For yderligere oplysninger kontakt:

Flemming Madsen

Formand for Svendborg Kommunes Teknik- og Erhvervsudvalg

Mail: flemming.madsen@svendborg.dk

Tlf.: 21630949

eller

arkitekt Klaus Johannessen

Svendborg Kommune, Vækst og Bosætning

Mail: klaus.johannessen@svendborg.dk

tlf.: 51545827

Nytårskur for de frivillige sociale foreninger

$
0
0

Social- og Sundhedsudvalget holder nytårskur for de frivillige sociale foreninger

De frivillige sociale foreninger vi har her i kommunen gør en kæmpe indsats. Både i arbejdet med at engagere borgere i frivilligt arbejde og i arbejdet med at skabe tilbud til de borgere, der ikke har det nemt i livet - og som har brug for steder at gå hen, få hjælp og blive en del af fællesskabet. De gør det rigtig godt og det vil vi gerne sige tak for - siger Hanne Klit, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune.

Mandag den 21. januar 2019 lægger Café Aroma endnu engang lokaler til Social- og Sundhedsudvalgets årlige nytårskur for de frivillige sociale foreninger i Svendborg Kommune. Nytårskuren er både hyggelig og uformel og en god anledning for udvalget til at møde foreningerne og anerkende det frivillige sociale arbejde. I år indeholder programmet blandt andet et spændende oplæg af læge Bo Egelund, der vil fortælle om erfaringer fra byen Frome i England om samarbejde mellem det offentlige og civilsamfundet. Hvordan borgerne aktivt inddrages i arbejdet med at skabe sammenhængskraft og øget trivsel i byen. Nytårskuren giver også anledning til, at foreningerne får lejlighed til at hilse på hinanden og dele erfaringer på tværs.

I sensommeren 2018 var flere af kommunens byrådspolitikere i praktik i forskellige frivillige sociale foreninger. Et initiativ, som foreningen Kontakt mellem Mennesker - Svendborgs lokale Frivilligcenter stod bag som en del af fejringen af den nationale frivilligdag ”Frivillig Fredag”. Hanne klit, der selv deltog, siger - Vi var ude og være en del af det arbejde, der foregår i foreningerne, hvilket var en rigtig god måde at få et godt indblik. Jeg fik selv et billede af, hvad det betyder for et menneske, der har det svært, at blive mødt med nærvær af en frivillig. Og på den anden side også et billede af, at ønsket om at gøre en forskel for andre, er en stærk drivkraft for frivillige.

Social- og Sundhedsudvalget behandler hvert år ansøgninger til kommunens §18 midler til det frivillige sociale arbejde. Og her viser der sig et tydeligt billede. Der er både en stor gruppe af foreninger der stabilt, år efter år, laver frivillige indsatser til mange forskellige målgrupper. Og der er hvert år nye ansøgere - nye foreninger og initiativer, der ønsker at have base i Svendborg Kommune. Det betyder, at paletten af muligheder er stor for dem, der gerne vil gøre en forskel som frivillige. Og at der er en mangfoldighed af frivillige sociale indsatser med tilbud for alle målgrupper lige fra nyfødte til ældre.  

For yderligere information kontakt:

Hanne Klit, formand for Social- og Sundhedsområdet, telefon 24 88 70 75

Bodil Kristensen, brobygger på frivilligområdet, telefon: 24 76 00 49

Japanere besøger Nymarkskolen

$
0
0

I dagene 20.-21. februar er der internationalt besøg fra Japan, University of Tokyo hos LOMA på Nymarkskolen i Svendborg og på UCL  i Odense.

Gæsterne er forsker, Dr.Tomoko Mori og Prof. Mizuyama fra Environmental studies i Tokyo. Forskerne er i Danmark med særligt fokus på, hvordan begrebet om ’handlekompetence’ indgår i miljø- og sundhedsundervisning. De deltager først i et seminar på DPU, Århus Universitet, omkring den teoretiske vinkel og de følgende dage er der fokus på praksis.  

’LOMA-lokal mad’ er et godt eksempel på en pædagogik, hvor elever udvikler handlekompetence indenfor mad og sundhed.  Det mangeårige samarbejdet mellem LOMA på Nymarkskolen og UCL, Center for Anvendt Skoleforskning har givet mulighed for at gæsterne både kan få indsigt i LOMA forskningsresultater og se LOMA i praksis på Nymarkskolen i Svendborg.

 

- Skolemad i Japan er en af inspirationskilderne for LOMA tilgangen, så vi er stolte over at gæsterne også mener at de kan lære noget af os, fortæller LOMA koordinator, MA i Sundhedspædagogik og Sundhedsfremme, Rikke Vingaard Thrane.

 

- Når elever deltager i LOMA undervisning viser forskningsresultaterne at de udvikler handlekompetence i form af blandt andet øget viden, færdigheder, motivation, samarbejdsevne, ejerskab og kritisk tænkning, fortæller  Seniorforsker, Dorte Ruge fra UCL og tilføjer: Det er kompetencer, som de får brug for resten af livet. Meget tyder også på, at de aktuelle store udfordringer indenfor miljø, og klima gør det nødvendigt for de unge at opnå en mere tværfaglig handlekompetence indenfor bæredygtig udvikling.

 

Foruden LOMA-lokal mad skal gæsterne også høre nærmere om ’Education for Sustainable Development’ på læreruddannelsen, UCL.

 

For mere information:

Rikke Thrane 41581257 e-mail: rikkevingaardthrane@gmail.com

 

Dorte Ruge tlf. 28909056 e-mail: doru@ucl.dk

 


Svendborg Kommune starter helt ny sciencelinje på Tåsingeskolen

$
0
0

Science, nysgerrighed og samarbejder uden for klasseværelset fylder på skemaet, når Svendborg Kommune åbner op for en ny sciencelinje i udskolingen til kommende skoleår.

Fra skoleåret 2019/2020 starter Svendborg Kommune en ny kommunal udskolingslinje, der bygger på samarbejde mellem grundskolen og erhvervsliv, virksomheder og ungdomsuddannelser. På den nye sciencelinje kommer eleverne til at opleve en skoledag med særligt fokus på emner og temaer indenfor science, teknologi og engineering. ”Jeg glæder mig virkelig meget til at følge den nye sciencelinje. Jeg er helt sikker på, at den er det helt rigtige tilbud til mange af vores elever, der synes, det er spændende at arbejde i konkrete projekter sammen med andre uden for skolen. Og jeg er meget glad for, at så mange af både vores lokale ungdomsuddannelser og virksomheder allerede nu er gået i samarbejde med linjen. Det giver helt nye og utroligt spændende muligheder for eleverne. Sciencelinjen er et rigtig godt tilbud til alle elever i kommunen, og den giver en unik mulighed for samarbejder på tværs af kommunens virksomhed, erhvervsliv og ungdomsuddannelser” siger Henrik Nielsen, Formand for Børne- og Ungeudvalget.

En mere praksisnær undervisning

På den nye sciencelinje kommer eleverne til at opleve en skoledag med særligt fokus på emner og temaer indenfor science, teknologi og engineering. Samtidig vil eleverne arbejde med forløb, hvor de skal udvikle projekter og løsninger på virkelige problemer, en skoledag, hvor de skal eksperimentere, bygge op og skille ad.

De naturfaglige fag bliver samlet på hele dage, så det bliver muligt at lave forløb ude hos samarbejdspartnerne. Derudover får eleverne lov at fordybe sig i temaer om klima, miljø, verdensmål, energi, robotteknologi, kroppens opbygning etc. 

Som elev på sciencelinjen modtager man undervisning i alle udskolingens fag, og alle fag samarbejder om de forløb og projekter, eleverne arbejder med. Ved afslutningen af 9. klasse går man til folkeskolens afgangsprøver, præcis som i andre udskolingsforløb.

Samarbejde med virksomheder og uddannelsesinstitutioner som bærende element

Det helt specielle for linjen er det stærke samarbejde med erhvervsliv, virksomheder og ungdomsuddannelser i Svendborg. Linjens elever skal arbejde med samarbejdspartnerne om at udvikle løsningsforslag til konkrete og virkelighedsnære problemstillinger, og de skal i faste forløb arbejde uden for klasseværelset hos samarbejdspartnerne.

Linjen har allerede nu samarbejdsaftaler med Svendborg Gymnasium og Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier (SESG). Derudover har flere virksomheder i Svendborg som SBS Friction, SH Group, C.C. Jensen og SEF tilkendegivet stor interesse for at samarbejde med linjen.

Sciencelinjen placeres på Tåsingeskolen. Linjen starter op med en 7. klasse fra det kommende skoleår august 2019, hvorefter den vil fortsætte med en ny klasse hvert år til linjen er helt udfoldet med 7.-9.klasse. Du kan læse mere om linjen, og hvordan man søger om en plads på www.sciencelinjen.dk. Her kan man også tilmelde sig skolens informationsmøde 5. februar 2019.

For yderligere information:

Skolechef Nanna Lohman, nanna.lohman@svendborg.dk, 29657640

Skoleleder på Tåsingeskolen Kasper Føns på kasper.fons@svendborg.dk, 30176728

 

Ny skoleleder til Issø-skolen

$
0
0
Oliver Schulz - portræt

Oliver Schulz tiltræder som skoleleder på Issø-skolen pr. 1. marts 2019.

Det er en stor glæde at kunne byde Oliver velkommen, når den nuværende skoleleder Jesper Lundorff går på pension. Oliver er 48 år og kommer fra København, hvor han de sidste 4 år har fungeret som viceskoleleder på Lundehusskolen i København NV og tidligere som souschef på Strandvejsskolen på Østerbro.

Oliver har på Lundehusskolen bl.a. haft ansvaret for udviklingen af professionelle læringsfællesskaber og læringsledelse, for implementering af AULA og læringsplatform og for den faglige og pædagogiske ledelse.  Han er oprindeligt uddannet Cand. Negot. fra Syddansk Universitet og dernæst uddannet lærer. Sammen med forskellige uddannelser indenfor skoleledelse danner de grundlaget for den brede faglighed, som Oliver bringer ind på Issø-skolen.

Oliver vil, at alle elever – uanset deres forudsætninger – oplever at lykkes socialt og fagligt… Den vision harmonerer godt med Issø-skolens mål om at være en skole, hvor alle har lyst til at være og mod på at lære. Man kan forvente at møde Oliver på skolen blandt elever, medarbejdere og forældre, men også i lokalområdet, hvor han vil være optaget af at fastholde det gode samarbejde, som skolen har med det omgivende samfund.

Oliver forventer at flytte til Svendborg med sin kæreste, hvor han planlægger at bruge noget af sin fritid på at sejle i det sydfynske øhav. I København har fritiden også været brugt til bestyrelsesarbejde i Billedskolen Banjo og i styregruppen for København Kommunes Drengeakademi.

- Det er helt trygt at overlade roret til en erfaren og kompetent leder som Oliver. Vi er meget begejstrede for, at Oliver vil flytte til Sydfyn, så vi kan få glæde af den store alsidighed, som han kommer med fra de mange forskellige arenaer, han har været en del af. Vi er sikre på, at Oliver er det perfekte match til Issø-skolen og Svendborg Kommune – siger Nanna Lohman, Skolechef i Svendborg Kommune. 

Oliver var en del af et meget stærkt ansøgerfelt på 24 kandidater, hvoraf 6 var til samtale.

Issø-skolen består af 400 livlige elever og 50 dygtige medarbejdere fordelt på to spor fra 0.-9. klasse – og fordelt på de to matrikler Stenstrup og Kirkeby.


Yderligere oplysninger:

Nanna Lohman, Skolechef, 2965 7640, nanna.lohman@svendborg.dk

Oliver Schulz, ny skoleleder på Issø-skolen, 2936 5387, oliverschulz2100@gmail.com

Arkitekt-vinderen af Simac-byggeriet afsløret

$
0
0

Pressemeddelelse

C.F. Møller og EFFEKT vinder arkitektkonkurrencen om Det ny SIMAC.  Det ny SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) bliver fremtidens maritime uddannelsesinstitution på havnen i Svendborg. Det åbne, fleksible og moderne læringshus er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT. I 2022 vil de nye bygninger stå klar til at uddanne fremtidens ledere til Det Blå Danmark og en række andre, innovative erhverv. Ud over Det ny SIMAC har vinderholdet også udarbejdet en helhedsplan for, hvordan en ny bydel på Nordre Kaj – med boliger og erhverv – kan tage form. Inklusive et konkret forslag til en genåbning af Kobberbækken, hvilket både giver nye, bynære grønne områder og sikrer denne del af Svendborg mod fremtidens ekstreme nedbør

Arkitektkonkurrencen er gennemført af SMUC Fonden (Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter), der er stiftet med henblik på at eje, udvikle og bygge det ny SIMAC samt drive grund og bygninger i samarbejde med SIMAC.

Projektet er blandt andet muliggjort takket være en betydelig donation på 100 millioner kroner fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Vinderprojektet for Det ny SIMAC signalerer åbenhed, fleksibilitet og højt til loftet Forslaget fra C.F. Møller Architects og EFFEKT er udpeget som endelig vinder af arkitektkonkurrencens fase 2. Dommerkomiteen betegner vinderforslaget som et stærkt udgangspunkt for at etablere den nye uddannelsesbygning og for kommunens videre arbejde med udviklingen af Nordre Kaj.

Bestyrelsesformand Frederik Ejlers, SMUC Fonden, siger: ”I dommerkomiteen har vi vurderet, at C.F. Møller Architects og EFFEKT har præsenteret en spændende og veldisponeret uddannelsesinstitution, der afspejler SIMAC’s fokus og visioner om åbenhed og fleksibilitet. Det ny SIMAC vil fremstå som et fyrtårn på Nordre Kaj, og vinderprojektets fine fornemmelse for skala giver overgange til havnens øvrige store bygninger og åbne rum. Kort sagt: vi synes at det nye hus vidner om en kraftfuld og energisk institution med højt til loftet og stor opfindsomhed.”

 

Borgmester Bo Hansen (S), Svendborg Kommune, siger: ”Det ny SIMAC er en del af Den Blå Kant, der bevarer og fremtidssikrer havnen i Svendborg. Vi er meget glade for at have fået et konkret forslag til helhedsplan for området ved Nordre Kaj, der giver plads til både boliger og arbejdspladser. Vi får fin adgang til havnen. Strukturen og tætheden i den nye bydel minder om det gamle Svendborg. Og forslaget til åbning af Kobberbækken vil give grønne forbindelsesveje og den nødvendige sikring mod ekstreme regnskyl. Arbejdet med at realisere visionerne i helhedsplanen er kommunens ansvar og vil få stort fokus i de kommende år.”

 

Direktør Jesper Bernhardt, SIMAC, siger: ”Vi ser frem til at bringe skibe, maritime eksperimenter og den nyeste teknologi til havnen. Med de nye rammer styrker vi innovation og erhvervsudviklingen i området. Og vi kan møde den stigende søgning til de maritime uddannelser. Det ny SIMAC bliver et meget attraktivt sted at uddanne sig, og vi kan styrke vores rolle som et maritimt kraftcenter, der kan tiltrække og fastholde talent i Svendborg.” En kombination af moderne undervisningsbyggeri og nye herlighedsværdier for byen Dommerkomiteen roser vinderholdet for deres lydhørhed og gode samarbejdsevner i konkurrencefasen. Det lover godt for det videre samarbejde med SMUC Fonden om at realisere Det ny SIMAC. Og med Svendborg Kommune om den videre udvikling af helhedsplanen for Nordre Kaj.

Julian Weyer, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects, siger: ”Vi er rigtig glade for, at vores forslag til Det ny SIMAC og helhedsplanen er blevet godt modtaget. Det ny SIMAC er en hyldest til havnens særegne arkitektur og maritime miljø – et fleksibelt og moderne hus, der igennem åbne, rå og robuste omgivelser lægger op til samarbejde. Uddannelsesinstitutionen bliver en integreret del af byen og spiller sammen med de nye grønne og rekreative bymiljøer langs havnen.”

Sinus Lynge, partner og arkitekt hos EFFEKT, fortsætter: ”Det er visionen med Det ny SIMAC at styrke forbindelsen mellem byen, Nordre Kaj og havnen som helhed. Huset kan blive et vartegn for omdannelsen af Svendborg Havn og fungere som katalysator for både byliv, uddannelse og nye erhverv på havnen.”

 

Yderligere information: Bestyrelsesformand Frederik Ejlers Tlf: +45 4068 4101

 

Læs mere om Det ny SIMAC, konkurrencen og dommerbetænkning: www.SMUC.dk

 Læs mere om Svendborg Kommunes planer for havnen på: www.fremtidenshavn.dk

 

Nytårskur for de frivillige sociale foreninger

$
0
0

Social- og Sundhedsudvalget holder nytårskur for de frivillige sociale foreninger

De frivillige sociale foreninger vi har her i kommunen gør en kæmpe indsats. Både i arbejdet med at engagere borgere i frivilligt arbejde og i arbejdet med at skabe tilbud til de borgere, der ikke har det nemt i livet - og som har brug for steder at gå hen, få hjælp og blive en del af fællesskabet. De gør det rigtig godt og det vil vi gerne sige tak for - siger Hanne Klit, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Svendborg Kommune.

Mandag den 21. januar 2019 lægger Café Aroma endnu engang lokaler til Social- og Sundhedsudvalgets årlige nytårskur for de frivillige sociale foreninger i Svendborg Kommune. Nytårskuren er både hyggelig og uformel og en god anledning for udvalget til at møde foreningerne og anerkende det frivillige sociale arbejde. I år indeholder programmet blandt andet et spændende oplæg af læge Bo Egelund, der vil fortælle om erfaringer fra byen Frome i England om samarbejde mellem det offentlige og civilsamfundet. Hvordan borgerne aktivt inddrages i arbejdet med at skabe sammenhængskraft og øget trivsel i byen. Nytårskuren giver også anledning til, at foreningerne får lejlighed til at hilse på hinanden og dele erfaringer på tværs.

I sensommeren 2018 var flere af kommunens byrådspolitikere i praktik i forskellige frivillige sociale foreninger. Et initiativ, som foreningen Kontakt mellem Mennesker - Svendborgs lokale Frivilligcenter stod bag som en del af fejringen af den nationale frivilligdag ”Frivillig Fredag”. Hanne klit, der selv deltog, siger - Vi var ude og være en del af det arbejde, der foregår i foreningerne, hvilket var en rigtig god måde at få et godt indblik. Jeg fik selv et billede af, hvad det betyder for et menneske, der har det svært, at blive mødt med nærvær af en frivillig. Og på den anden side også et billede af, at ønsket om at gøre en forskel for andre, er en stærk drivkraft for frivillige.

Social- og Sundhedsudvalget behandler hvert år ansøgninger til kommunens §18 midler til det frivillige sociale arbejde. Og her viser der sig et tydeligt billede. Der er både en stor gruppe af foreninger der stabilt, år efter år, laver frivillige indsatser til mange forskellige målgrupper. Og der er hvert år nye ansøgere - nye foreninger og initiativer, der ønsker at have base i Svendborg Kommune. Det betyder, at paletten af muligheder er stor for dem, der gerne vil gøre en forskel som frivillige. Og at der er en mangfoldighed af frivillige sociale indsatser med tilbud for alle målgrupper lige fra nyfødte til ældre.  

For yderligere information kontakt:

Hanne Klit, formand for Social- og Sundhedsområdet, telefon 24 88 70 75

Bodil Kristensen, brobygger på frivilligområdet, telefon: 24 76 00 49

Europæisk pris til cykelrute

$
0
0

 Pressemeddelelse

Den danske cykelrute "Østersøruten" blev i dag kåret som "Årets Cykelrute 2019" på den største cykel- og vandremesse i Holland. Det er en kæmpe blåstempling af den nyåbnede rute, som har ambitioner om at tiltrække turister fra hele Europa, og som også byder velkommen til Tour de France i 2021, hvor to byer på ruten indgår i de tre danske etaper.
      
Et varieret landskab, stier der snor sig gennem naturen og tæt på havet samt gode faciliteter for turisterne. Sådan lyder begrundelsen for, at Østersøruten i dag blev kåret som "Årets Cykelrute 2019".
Prisen blev uddelt på den populære hollandske cykel- og vandremesse "Fiets en Wandelbeurs". Og juryen ved, hvad den taler om. Sidste sommer var den nemlig i Danmark for at prøvekøre cykelruten, der har sit knudepunkt i Svendborg og byder på adskillige fynske kilometer.

- Vi er utroligt stolte over, at Østersøruten - allerede mindre end et år efter vi åbnede den i Svendborg - modtager den her fornemme pris. Det vidner om, at de udenlandske turister har fået øjnene op for de fantastiske cykelmuligheder, vi har bl.a. på Fyn, og der er ingen tvivl om, at det her vil være med til at give et ekstra boost ikke bare til Østersøruten men også til vores fynske Bike Island-ambition generelt, siger Nina Brandt Jacobsen, forretningsudvikler Destination Fyn.
 Visitdenmark, der har indgået samarbejde med Fyn og de øvrige destinationer langs ruten om markedsføring og her i foråret lancerer aktiviteter i både Tyskland og Holland, glæder sig også over anerkendelsen:
 - Prisen er i den grad et kvalitetsstempel af Østersøruten og det udviklingsarbejde, som ligger bag åbningen af ruten sidste år. Omkring 1 million udenlandske turister rejser til Danmark for at cykle, og vi håber, at Østersøruten kan blive trækplaster for endnu flere cykelturister i de kommende år, siger marketingdirektør, Janne Grønkjær Henriksen.
 
 - Danmark står stærkt som cykeldestination lige nu. Først kom offentliggørelsen af Tour de France til Danmark i 2021, og nu bliver Østersøruten kåret som Årets Cykelrute. Det vil helt sikkert også skabe ekstra opmærksomhed om Østersøruten, når Touren kommer til to af cykelrutens byer, Nyborg og Sønderborg, siger hun.
 Østersøruten var i et stærkt konkurrencefelt om at blive "Årets Cykelrute 2019". I alt var fem ruter nomineret til prisen. De fire andre ruter var Sydostleden i Sverige, Véloscénie i Frankrig, Ciro Bike Trail i Bosnia-Herzegovina og Limesroute i Holland.
 
Prisen blev overrakt på den største cykel- og vandremesse i Holland "Fiets en Wandelbeurs" fredag den 1. marts 2019. Formålet med prisen er at sikre større investeringer og dermed flere attraktive cykelruter. Ifølge initiativtagerne er det blevet en eftertragtet pris, der har fået international opmærksomhed.

Europæisk pris til cykelrute

$
0
0

 Pressemeddelelse

Den danske cykelrute "Østersøruten" blev i dag kåret som "Årets Cykelrute 2019" på den største cykel- og vandremesse i Holland. Det er en kæmpe blåstempling af den nyåbnede rute, som har ambitioner om at tiltrække turister fra hele Europa, og som også byder velkommen til Tour de France i 2021, hvor to byer på ruten indgår i de tre danske etaper.
      
Et varieret landskab, stier der snor sig gennem naturen og tæt på havet samt gode faciliteter for turisterne. Sådan lyder begrundelsen for, at Østersøruten i dag blev kåret som "Årets Cykelrute 2019".


Prisen blev uddelt på den populære hollandske cykel- og vandremesse "Fiets en Wandelbeurs". Og juryen ved, hvad den taler om. Sidste sommer var den nemlig i Danmark for at prøvekøre cykelruten, der har sit knudepunkt i Svendborg og byder på adskillige fynske kilometer.

- Vi er utroligt stolte over, at Østersøruten - allerede mindre end et år efter vi åbnede den i Svendborg - modtager den her fornemme pris. Det vidner om, at de udenlandske turister har fået øjnene op for de fantastiske cykelmuligheder, vi har bl.a. på Fyn, og der er ingen tvivl om, at det her vil være med til at give et ekstra boost ikke bare til Østersøruten men også til vores fynske Bike Island-ambition generelt, siger Nina Brandt Jacobsen, forretningsudvikler Destination Fyn.

Visitdenmark, der har indgået samarbejde med Fyn og de øvrige destinationer langs ruten om markedsføring og her i foråret lancerer aktiviteter i både Tyskland og Holland, glæder sig også over anerkendelsen:
 - Prisen er i den grad et kvalitetsstempel af Østersøruten og det udviklingsarbejde, som ligger bag åbningen af ruten sidste år. Omkring 1 million udenlandske turister rejser til Danmark for at cykle, og vi håber, at Østersøruten kan blive trækplaster for endnu flere cykelturister i de kommende år, siger marketingdirektør, Janne Grønkjær Henriksen.
 
 - Danmark står stærkt som cykeldestination lige nu. Først kom offentliggørelsen af Tour de France til Danmark i 2021, og nu bliver Østersøruten kåret som Årets Cykelrute. Det vil helt sikkert også skabe ekstra opmærksomhed om Østersøruten, når Touren kommer til to af cykelrutens byer, Nyborg og Sønderborg, siger hun.


Østersøruten var i et stærkt konkurrencefelt om at blive "Årets Cykelrute 2019". I alt var fem ruter nomineret til prisen. De fire andre ruter var Sydostleden i Sverige, Véloscénie i Frankrig, Ciro Bike Trail i Bosnia-Herzegovina og Limesroute i Holland.
 
Prisen blev overrakt på den største cykel- og vandremesse i Holland "Fiets en Wandelbeurs" fredag den 1. marts 2019. Formålet med prisen er at sikre større investeringer og dermed flere attraktive cykelruter. Ifølge initiativtagerne er det blevet en eftertragtet pris, der har fået international opmærksomhed.

Europæisk pris til cykelrute

$
0
0

 Pressemeddelelse

Den danske cykelrute "Østersøruten" blev i dag kåret som "Årets Cykelrute 2019" på den største cykel- og vandremesse i Holland. Det er en kæmpe blåstempling af den nyåbnede rute, som har ambitioner om at tiltrække turister fra hele Europa, og som også byder velkommen til Tour de France i 2021, hvor to byer på ruten indgår i de tre danske etaper.
      
Et varieret landskab, stier der snor sig gennem naturen og tæt på havet samt gode faciliteter for turisterne. Sådan lyder begrundelsen for, at Østersøruten i dag blev kåret som "Årets Cykelrute 2019".

Prisen blev uddelt på den populære hollandske cykel- og vandremesse "Fiets en Wandelbeurs". Og juryen ved, hvad den taler om. Sidste sommer var den nemlig i Danmark for at prøvekøre cykelruten, der har sit knudepunkt i Svendborg og byder på adskillige fynske kilometer.

- Vi er utroligt stolte over, at Østersøruten - allerede mindre end et år efter vi åbnede den i Svendborg - modtager den her fornemme pris. Det vidner om, at de udenlandske turister har fået øjnene op for de fantastiske cykelmuligheder, vi har bl.a. på Fyn, og der er ingen tvivl om, at det her vil være med til at give et ekstra boost ikke bare til Østersøruten men også til vores fynske Bike Island-ambition generelt, siger Nina Brandt Jacobsen, forretningsudvikler Destination Fyn.

Visitdenmark, der har indgået samarbejde med Fyn og de øvrige destinationer langs ruten om markedsføring og her i foråret lancerer aktiviteter i både Tyskland og Holland, glæder sig også over anerkendelsen:
 - Prisen er i den grad et kvalitetsstempel af Østersøruten og det udviklingsarbejde, som ligger bag åbningen af ruten sidste år. Omkring 1 million udenlandske turister rejser til Danmark for at cykle, og vi håber, at Østersøruten kan blive trækplaster for endnu flere cykelturister i de kommende år, siger marketingdirektør, Janne Grønkjær Henriksen.
 
 - Danmark står stærkt som cykeldestination lige nu. Først kom offentliggørelsen af Tour de France til Danmark i 2021, og nu bliver Østersøruten kåret som Årets Cykelrute. Det vil helt sikkert også skabe ekstra opmærksomhed om Østersøruten, når Touren kommer til to af cykelrutens byer, Nyborg og Sønderborg, siger hun.

Østersøruten var i et stærkt konkurrencefelt om at blive "Årets Cykelrute 2019". I alt var fem ruter nomineret til prisen. De fire andre ruter var Sydostleden i Sverige, Véloscénie i Frankrig, Ciro Bike Trail i Bosnia-Herzegovina og Limesroute i Holland.
 
Prisen blev overrakt på den største cykel- og vandremesse i Holland "Fiets en Wandelbeurs" fredag den 1. marts 2019. Formålet med prisen er at sikre større investeringer og dermed flere attraktive cykelruter. Ifølge initiativtagerne er det blevet en eftertragtet pris, der har fået international opmærksomhed.


Nu skal du bestille tid til pas og kørekort

$
0
0

Når det er tid til at ansøge eller forny dit pas eller kørekort, skal du bestille tid før du møder i Borgerservice.

Hvis du bliver forhindret i at møde, beder vi dig afbestille din tid, så en anden kan få glæde af den.

Afbestilling sker via den kvittering, du har modtaget på SMS eller i din mail, da du bestilte tid.

C Frit Syd - nu går vi i gang!

$
0
0

Pressemeddelelse

 

Ambitiøst projekt der vil udrydde leverbetændelse type C i Region Syddanmark starter 4. marts i Svendborg.

 

Behandlingscenter Svendborg satser på at blive det første leverbetændelse C fri rusmiddelcenter i Danmark.

For fire måneder siden blev behandlingen for leverbetændelse type C givet fri. Det giver en historisk mulighed for at få en smitsom sygdom som ca. 15.000 personer i Danmark er ramt af under kontrol. Behandlingen er sikker og effektiv og den forebygger leversygdom og død. Desværre bliver en tredjedel af patienterne først fundet når de har udviklet svær leversygdom som følge af langvarig infektion.

Leverbetændelse type C smitter ved blodkontakt og de fleste med denne sygdom er stofbrugere og hovedparten har ikke kontakt med sygehusene. For at få kontrol med denne sygdom er man nødt til at bringe behandlingen ud hvor patienterne kommer, først og fremmest landets rusmiddelcentre.

OUH har i mange år haft fremskudte ambulatorier i fængsler og rusmiddelcentre på Fyn og lancerer nu kampagnen C Frit Syd, for at leve op til WHOs målsætning om at få leverbetændelse under kontrol inden år 2030 (og gerne før).

Første skridt er at Region Syddanmarks infektionsmedicinske afdelinger i samarbejde med regionens kommuner vil sikre at alle smittede der går i et rusmiddelcenter får tilbudt behandling lokalt uden at skulle på hospitalet.

Det starter 4. - 8. marts i Rusmiddelcenter Svendborg, hvor alle med leverbetændelse tilbydes behandling på én gang. Herved fjernes både sygdomme fra den enkelte patient og muligheden for smitte andre. Kampagnen fortsætter til april i Odense og går herefter videre til rusmiddelcentre i resten af Region Syddanmark. Kampagnen gennemføres i samarbejde med Sygehus Lillebælt, Kolding og regionens rusmiddelcentre, og i 2020 vil hele regionen være dækket.

En anden del af kampagnen er at tage kontakt til de mange patienter, der har fået stillet diagnosen, men ikke går til kontrol, for at kalde dem ind til behandling. Derfor opfordrer vi alle der har/eller har haft leverbetændelse type C til at tage kontakt til deres egen læge med henblik på at blive henvist til behandling da denne kun er tilgængeligt via syghusets speciallæger.

En tredjedel af patienter med levebetændelse type C er aldrig blevet testet. Ud over stofbrugere drejer det sig om personer fra 68 generationen som i ungdommen færdedes i miljøer hvor man eksperimenterede med stoffer og patienter eksponeret for blod og invasive procedurer inden man kunne screene for leverbetændelse C. Disse grupper opfatter sig ikke i risiko og kan kun nås ved screening. Derfor vil vi etablere tilbud om test for leverbetændelse i skadestuer, væresteder og blandt øvrige risikogrupper understøttet af generelle oplysningskampanger, om hvem der bør lade sig teste.

Vi har en unik mulighed for at kurere patienterne før de udvikler en alvorlig leversygdom, men vi skal finde dem først, Peer Brehm Christensen, der er professor på Infektionsmedicinsk Afdeling på OUH i Odense.

Yderligere oplysninger:

Peer Christensen Professor, Overlæge Infektionsmedicinsk Afdeling Q

Tlf. 6541 3845
Mobil 2860 1206

Faktabox:

Leverbetændelse type c (hepatitis C) skyldes et virus (HCV) der overføres med blod og indirekte blodkontakt (fødsler, invasive procedures, tatovering, sex). De fleste patienter i Danmark er smittet ved stofbrug.

Man kan udvikle akut gulsot efter smitte men de fleste får en kronisk infektions i leveren med få symptomer: (træthed led gener søvnbesvær og trykken over leveren kan ses). Problemet er at 1/5 af de smittede udvikler skrumpelever efter 20-30 års infektion, især hvis man samtidig har et overforbrug af alkohol. Dette medfører risiko for at dø af sygdommen (leversvigt og leverkræft).

Siden 2014 har det været muligt at helbrede hepatitis C med en tabletbehandling af 2-3 måneders varighed uden betydende bivirkninger. 95% bliver raske og siden november 2018 har alle kunne tilbydes behandling.

Man kan ikke forebygge sygdommen med en vaccine, men undgå smitte ved at bruge rene sprøjter og andet udstyr.

 

Ny Borger – og Arbejdsmarkedschef

$
0
0

Jeg er meget glad for at kunne præsentere Louise Berg som ny chef for Borger og Arbejdsmarked. Louise kommer fra en stilling som Jobcenterchef i Nyborg Kommune, som i 2018 blev kåret som det jobcenter i Danmark, der var bedst til at få ledige i job.

Louise har et indgående kendskab til beskæftigelseslovgivningen, som hun har arbejdet med gennem hele sin flotte karriere, der udover Nyborg også omfatter lederstillinger i Haderslev Kommune og ansættelse i en  konsulentvirksomhed.

Jeg glæder mig til samarbejdet med Louise, som jeg ser som en erfaren, handlekraftig og driftssikker leder, der formår at balancere daglig drift og udvikling og dermed skabe gode resultater.

Med valget af Louise får vi en leder, som også kender og forstår det særligt tætte samarbejde, der er mellem de fynske kommuner på beskæftigelsesområdet. Hendes kendskab og stærke relationer vil nu komme Svendborg Kommune til gode.

Louise er optaget af koblingen mellem trivsel og motivation i balance med udviklingsinitiativer og sikker drift. Hun ser  samarbejde og dialog som afgørende for trivslen, og hun lægger vægt på gennemsigtighed og inddragelse i beslutningerne.

Med valget af Louise Berg som ny chef, byder vi også velkommen til en chef med stor politisk tæft, som vil være med til at sikre sammenhæng mellem det politiske arbejde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget og den daglige drift i Borger og Arbejdsmarked.

Louise er 42 år gammel, gift og bosat i Haderslev med sin mand og 2 drenge på 12 og 14 år.

Louise tiltræder stillingen som Borger- og Arbejdsmarkedschef den 1. marts 2019.

John Jensen
Social-, sundheds- og beskæftigelsesdirektør

Hold dit arrangement på Torvet

$
0
0

Husk, at du kan holde dit arrangementer, udstilling, eller marked på Torvet. Det er nemt og gratis at booke Torvet og kommunen sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål.

Sinne i spidsen for Fremtidsfabrikken

$
0
0

At få skabt en stærkere profil for Fremtidsfabrikken som et samlet tilbud.

Det er det korte budskab fra den nye leder af Fremtidsfabrikken Sinne Wils, efter at hun fra 1. marts satte sig i lederstolen for de to fabrikker på henholdsvis Jessens Mole og Kvægtorvet samt de to projekter, Medstrøm og ShareFifty5.

"Vi skal øge kendskabet til Fabrikkerne og de virksomheder og projekter, som vi huser. Vi har nogle fantastiske og dygtige virksomheder i husene og holdet bag fabrikkerne og de tilhørende projekter arbejder både fuldtids-  og deltids og nogle bare få timer for at skabe et stærkt iværksættermiljø på Sydfyn. Jeg glæder mig over, det engagement alle lægger. Vores EU-socialfondsprojekter Medstrøm samt ShareFifty5 tilbyder kurser for iværksættere og små og mellemstore virksomheder inden for det martime, it samt kreative erhverv. Og det er en virkelig god mulighed for iværksættere at komme med på de kurser", fortæller Sinne Wils.

Hun håber også, at Fremtidsfabrikken bliver et endnu vigtigere aktiv for Svendborg. Så både erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og andre partnere ser det som en naturlig proces at arbejde sammen med Fremtidsfabrikken.

"Vi har bl.a. planer om et samarbejde med uddannelsesinstitutionerne, da vi tror på, at det vil være til gavn for begge parter", siger Sinne Wils.

Den 37-årige leder af Fremtidsfabrikken har en uddannelse inden for kommunikation. Hun er fynbo, og efter 14 år i København flyttede hun for to år siden tilbage til Svendborg med sin mand og to børn. Hun har tidligere arbejdet bl.a. som leder og konsulent i kommunikationsafdelingen i Fødevarestyrelsen, inden hun blev udviklingskonsulent og senere afdelingsleder i Plan og Erhverv i Svendborg Kommune.

Men nu er fokus rettet mod de mange iværksættere i Fremtidsfabrikken og på samarbejdet på tværs for at skabe et endnu stærkere iværksættermiljø på Sydfyn.

Viewing all 1598 articles
Browse latest View live