Innovationsminister Sophie Løhde (V) besøgte tirsdag ”Bryghuset Svendborg demensby”, som Svendborg Kommune indviede tilbage i 2016 som Danmarks første demensby. Her var beboerne samlet i Demensbyens ”Restaurant Humle”, hvor de bød Sophie Løhde velkommen med smil og bobler.
Efter rundvisningen fik Sophie Løhde også lejlighed til at tale med repræsentanter for både frivillige, støtteforeningen, medarbejderne og forskere fra University College Lillebælt, som alle bidrog med gode erfaringer og råd til innovationsministeren i forhold til at udvikle demensomsorgen i Danmark med udgangspunkt i blandt andet samskabelse.
- Demensbyen er et inspirerende minisamfund, der er særligt indrettet til at give mennesker med demens og deres pårørende den størst mulige grad af frihed og tryghed, siger innovationsminister Sophie Løhde:
- I Svendborg har jeg også været heldig at hilse på nogle af de dygtige medarbejdere og engagerede frivillige, vi har i den offentlige sektor, og som på hver deres måde gør en positiv forskel for rigtig mange borgere i en svær situation, siger innovationsminister Sophie Løhde og fortsætter:
- Det har været et godt besøg, og jeg vil tage dagens mange indtryk med videre i mit arbejde med regeringens kommende sammenhængsreform, slutter Sophie Løhde.
Udvikling af den kommunale service
Formand for Social- og Sundhedsudvalget Hanne Ringgaard Møller og Borgmester Lars Erik Hornemann delte desuden erfaringer fra demensbyen og forskellige udfordringer og ideer i forhold til fremadrettet udvikling af den kommunale service. De udtrykker begge stor tilfredshed med besøget og med den gode dialog med minister Sophie Løhde.
Borgmester Lars Erik Hornemann fastslår, at det giver rigtig god mening, at der er direkte dialog mellem ministeriet og kommunerne i en tid, hvor udfordringen er, at der skal skabes bedre velfærd for færre penge. Det kræver, at Christiansborg lytter til kommunerne og forstår kommunernes dilemmaer.
Der bor i alt 125 borgere i ”Bryghuset Svendborg demensby”. Demensbyens støtteforening har modtaget kr. 4. mio. fra ”Den A.P. Møllerske støttefond ” til videreudvikling af haven.
For nærmere information:
- Formand for Social- og Sundhedsudvalget Hanne Ringgaard Møller, telefon: 61 22 75 66
- Borgmester Lars Erik Hornemann, telefon: 30 17 51 00
- Presserådgiver Ditte Vibe Petersen, Finansministeriet, telefon: 25 26 27 46 / e-mail divpe@fm.dk