- De unge og klimaforandringerne.
- Grøn fredag for skoler på Torvet.
- Energihus på Tåsinge indvies.
Blot tre af de mange arrangementer som finder sted i uge 23, når Svendborg Kommune holder klimauge.
Vi sætter fokus på klimaforandringerne. Det handler om, hvad vi kan gøre for at reducere vores CO2-udledning, og hvordan vi kan tilpasse os de konsekvenser, vi må leve med, siger Charlotte Vesterlund, klima- og energikoordinator i Svendborg Kommune.
Hun nævner blandt andet de kraftige og voldsomme regnskyl, der de senere år er blevet en del af hverdagen. Her er allerede sat en del projekter og tiltag i gang. Noget af det vises frem i klimaugen, som afholdes i samarbejde med GO2Green samt Vand og Affald.
Aktiviteterne i ugens løb spænder vidt. Aktiviteterne inkluderer en byvandring i Svendborg den 7. juni, hvor ansatte ved Svendborg Museum vil fortælle om vandets historie.
Den 8. juni er der to arrangementer. Dels er der åbent hus på Åbyskovvej 62, hvor ejeren og en energivejleder vil fortælle om husets energiprojekter samt inspirere til, hvad man kan gøre hjemme hos sig selv. Samme aften afholder Ung Energi et arrangement på Svendborg Erhvervsforskole, hvor de vil fortælle om, hvad den enkelte selv kan gøre i hverdagen for at modvirke klimaforandringerne, og hvad der sker hvis vi ikke gør noget.
Fredag er der Grøn Fredag for skolerne på Torvet. Det bliver en sjov aktivitetsdag, hvor eleverne selv skal bygge, lege og eksperimentere med alt fra affald, vand og mad til solceller. Der vil også være demonstration af droner. På dagen bliver det afsløret hvilke klasser, som har vundet konkurrencen om at lave de mest inspirerende små film med idéer til, hvordan vi kan leve mere grønt og klimavenligt.
Lørdag bliver til Grøn Lørdag, når Energihuset på Tåsinge indvies den 10. juni. Huset er blevet istandsat af GO2Greens partnere. Der vises flere energivenlige løsninger. Vand og Affald har en stand, hvor de vil fortælle om LAR-løsninger (Lokal afledning Af Regnvand) - hvordan man kan håndtere sit regnvand på egen grund.
Samtidig er der åbne haver i Kogtved, hvor nogle haveejere viser deres LAR-projekter frem. De omfatter alt fra faskiner og regnbede til bålpladser. På den offentlige vej viser Vand og Affald det netop afsluttede projekt, hvor der er lavet en LAR-løsning, så vejvandet ikke længere ledes til kloakken.
Svendborg Kommunes målsætning er at være 100 % omstillet til vedvarende energi i 2050. Det er langt ude i fremtiden, men ikke desto mindre kun muligt at opnå, hvis vi alle gør en indsats nu.
Du kan finde flere oplysninger om de enkelte arrangementer på kommunens hjemmeside: www.svendborg.dk/klimauge.
Yderligere oplysninger:
Charlotte Vesterlund, tlf. 30 17 54 27.